Notiks starptautisks amatierteātru saiets

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

16. un 17.jūnijā, Daugavpils novada Ambeļu pagastā norisināsies starptautiskais amatierteātru saiets «Spēlējam kopā».

Saieta gaitā Ambeļos viesosies arī Zarasu Kultūras centra bērnu teātra studija ar muzikālām miniatūrām: «Raganas dārglietas», «Plūdi mājās» un «Princis». Par īpašu notikumu solās kļūt neatkarīgā teātra «Jaunais teātris» kriminālkomēdija «Kolekcionārs», kas iestudēta pēc Dž.Faulza tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Izrādes režisors ir Ivars Lūsis, lomās darbosies Jānis Jarāns un Jūlija Ļaha.

«Kolekcionārs» ir stāsts par pelēku, necilu ierēdnīti, kam klēpī iekrīt necerēta veiksme. Viņš vinnē totalizatorā milzīgu naudas summu, kas ļauj viņam realizēt dzīvē savus slēptākos sapņus. Tiek pārkāptas visas morāles un ētikas robežas. Tas ir skaudrs mīlas stāsts asu izjūtu cienītājiem, par vajātāja iekāri, vēlmēm un fantāzijām.

Saieta gaitā Daugavpils novada amatierteātru dalībnieki piedalīsies arī dažādās meistarklasēs.

Tajās aktiermeistarību pasniegs režisors Ivars Lūsis, skatuves kustību - kustību konsultante Rita Grīnfelde, teātra sportu - teātra pedagoģe Ligita Smildziņa. Meistarklašu gala rezultāts būs skatāms teātra sporta turnīrā.

16.jūnija vakarā saieta dalībniekiem būs iespēja no sirds izdejoties zaļumballē, kurā muzicēs nevienam nezināma grupa «Flokši» ar plaši pazīstamiem mūziķiem - Ingu Zeili un Artūru Uškānu.

Saiets tiek rīkots, īstenojot Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta (EKPI) Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības projektu «The Joy of Mobility».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu