Fogele ar lauzto kāju tikpat jestra kā senāk (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Aģentūras «Mis Latvija» direktore Inta Fogele šovasar ļoti nopietni pievērsusies veselības uzlabošanai. Viņa šobrīd jau devusies uz Vaivaru rehabilitācijas centru. Pērnā gada nogalē traumētā kāja joprojām atrodas ģipsī, taču Inta nezaudē dzīvesprieku un, sakodusi zobus, turpina cīnīties un virzīt «Mis un Misters Latvija» dalībniekus uz starptautiskiem konkursiem.

Pagājušajā svētdienā Latvijas skaistumkonkursu patronese Inta Fogele svinēja savu vārdadienu. Neskaitāmi daudz īsziņu un laba vēlējumu Intai pienāca no iepriekšējo gadu «Mis un Misters Latvija» dalībniekiem, kā arī draugiem un paziņām. Savukārt par vārdadienas kūku bija parūpējusies Intas cīņu biedre Agrita Grosbarte, kura vada savu skaistuma studiju un jau vairākus gadus palīdz Intai rīkot skaistumkonkursus.

Kopš lauzusi kāju un tā ieģipsēta, retu reizi Inta uzkāpusi savā Rīgas mājas 2. stāvā. Lai būtu ērtāk pārvietoties, viņa pārcēlusies uz apartamentiem pirmajā stāvā. Pie mājas ir iekopts dārziņš, bet puķes stādīt Inta šovasar atteikusies veselības problēmu dēļ. Kad Sejas ciemojās pie Intas, viņa apkopoja spēkus un devās izrādīt savu 2. stāva mitekli, uz kuru var nokļūt pa stāvām vītņveida kāpnēm. Tieši pa tām pērnā gada nogalē Inta neveiksmīgi nokrita, kā rezultātā nu jau vairākus mēnešus viņas labās kājas potīte sastiprināta ar dzelzs stieņiem un ieģipsēta. Sākotnēji pat Rīgas pilsētas 2. slimnīcas mediķi baidījušies, ka kāja tik ļoti cietusi, ka sašķaidītos kaulus nevarēs salikt kopā. Tika sasaukts mediķu konsilijs, un mediķi paveikuši neiespējamo.

Fogele gan nesūrojas par savu veselības stāvokli, vien sev raksturīgajā ironijā smej, ka ir vētraina meitene. «Pirms pāris gadiem arī nejauši nokritu pa vītņveida trepēm un salauzu trīs ribas,» viņa atminas baisos notikumus. Tagad esot svarīgi uzlabot veselību. «Tādēļ, ka kāja jau vairākus mēnešus ir ģipsī, man ir atrofējusies muskulatūra. Ceru, ka pēc Vaivariem ar mani atkal viss būs labi, negribu nekādas traģēdijas,» cerīga ir Inta.

Intas mājoklī viss rūpīgi sakārtots, taču šovasar baudīt savas mājas mieru viņai neizdosies, jo primārais ir veselības atjaunošana. «Es jau tagad te tik reti iegriežos, ka savās mājās jūtos kā ciemiņš. Mani viesi, kas atnāk ciemos, mani nes pa trepēm uz rokām,» nosaka Inta. Skaistumkonkursu patroneses apartamentos pavisam nesen viesistabā novietota jauna glezna, ko viņai uzdāvinājis Austrumu cīņu korifejs, arī mākslinieks Māris Abiļevs. Inta ir sajūsmā par mākslas darbu «Gaismas stars tumsas valstībā». «Tik tiešām melnā naktī glezna izstaro gaismu un pat nav nepieciešams ieslēgt elektrību, jo glezna rāda ceļu,» teic Inta.

Tiesa gan, Inta vēl nav mierā ar savu dzīvokli, viņai padomā vēl dažādi remontdarbi, lai uzlabotu savu komforta zonu. «Pirms ievācos šeit, strādnieki man te lika starpsienas, mainīja grīdas segumu un logus, kā arī pievienoja radiatorus. Dzīvoklis iepriekš bija ļoti sliktā stāvoklī. Iespējams, ka manas dzīves laikā remontdarbi dzīvoklī nebeigsies, jo te vēl ir tik daudz darāmā. Man ļoti patīk, ka dzīvokļa logi nav uz ielas pusi. Attaisot logu, no rīta man pretī čivina zvirbulis vai bļauj kaija,» viņa stāsta.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu