JRT sezonas pēdējā pirmizrāde «Sapņi kažokos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / JRT

1. jūnijā plkst.19 Jaunā Rīgas teātra (JRT) Mazajā zālē gaidāma šīs sezonas pēdējā pirmizrāde – Gunitas Grošas «Sapņi kažokos», ko sevišķi iesakām pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, informē teātra pārstāve Dagnija Grīnfelde. Iestudējuma režisore – Liena Šmukste, māksliniece – Kristīne Vītola, dziesmu autori – Ģirts Koknēvičs un Ingus Baušķenieks, lomās – Sandra Zvīgule, Jana Čivžele, Ģirts Krūmiņš un Varis Piņķis.

Gandrīz katrā mājā šodien ir kāds dzīvnieks no patversmes un drēbju skapī apģērba gabals no komisijas veikala. Kuram vairāk paveicies - atradenim vai atradējam?

Lugas varoņi – dzīvnieku kopēja Lāsma, bezšķirnes kucēns Dūrainis, toiterjerkucīte Parisa un Zirneklis – satiekas un atklāj cits citam savus slēptākos sapņus. Tas ir stāsts par draudzību, uzticību un mīlestību.

Režisorei Lienai Šmukstei pašai mājdzīvnieku nav, toties vecāku mājās mīt suns un kaķis. Zvēru tēma Lienai ir tuva: «Sociālajos tīklos katru dienu tik daudz lasām par dzīvnieku patversmēm, kam nepieciešama palīdzība, par suņiem un kaķiem, kas izmesti uz ielas, un man gribas pievērst bērnu uzmanību tam, ka dzīvnieki nav rotaļlietas, ko var vienkārši paņemt, pamīļot un tad aizmirst.»

Ar lugas autori Gunitu Grošu režisore savulaik sastrādājusies, kopā iestudējot Ziemassvētku izrādi «Kā es braucu ziemeļmeitas lūkoties» Jūrmalas Alternatīvajā skolā. Ideja par «Sapņiem kažokos» radusies Gunitai Grošai, taču materiālu, kas būtu piemērots bērnu auditorijai, Liena Šmukste meklējusi jau pirms pāris gadiem: «Manuprāt, iestudēt izrādi bērniem ir ļoti interesanti, bet, iespējams, pat grūtāk, nekā radīt izrādi pieaugušajiem – jāmāk uz visu paskatīties bērna acīm: kā to, kas notiek uz skatuves, uztvers bērns, ko viņš domās par redzēto.»

Pirmizrāde – 1. jūnijā, nākamās izrādes 2., 3., 9. un 10. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu