Rīgas katedrālē top unikāls sienas gleznojums (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē 100 m2 platībā top unikāls sienas gleznojums. Pazīstamais Krievijas ikonogrāfs Georgijs Mironovs ir izstrādājis un uz Katedrāles sienas atveido gleznojumu, kura motīvs ir Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra iecere, informē Elza Zīda, "Deep White" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja.

Siena Katedrāles aizmugures daļā ir gaidījusi apgleznošanu jau divus gadu desmitus - iecere un skaidra vīzija par gleznojuma nepieciešamību ir dzīva jau kopš Katedrāles atjaunošanas deviņdesmito gadu sākumā. 2004.gadā, kad Guntis Rāvis (Gleznojums tiek īstenots ar mecenāta, SIA Skonto būve valdes priekšsēdētāja Gunta Rāvja atbalstu) aizsāka Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles atjaunošanas projektu "Svet", tika veikta Katedrāles fasādes restaurācija.

Tagad Rāvis ziedojis visu nepieciešamo summu, lai atbilstoši tradīcijām un kvalitātes prasībām visaugstākajā līmenī būtu iespējams apgleznot līdz šim neapgleznoto Katedrāles sienu.

"Ikona - tas nav parasts attēls vai fotogrāfija. Tā ir logs uz debesu pasauli,"

stāsta Metropolīts Aleksandrs. "Rīgas Kristus piedzimšanas katedrāle ir unikāla, un mēs šeit cenšamies atdzīvināt labākās ikonogrāfijas tradīcijas. Kad darbs būs pabeigts, šeit, nepārspīlējot, būs apskatāmas īstas muzeja cienīgas freskas un ikonas."

"Es priecājos, ka varu palīdzēt atjaunot Kristus Dzimšanas katedrāli," stāsta Guntis Rāvis, "Es jau vairākus gadus atbalstu restaurēšanas darbus, un šajā procesā saskatu savu misiju. Es ceru, ka jau nākamā gada pavasarī mēs varēsim sākt darbu pie katedrāles kupola apzeltīšanas."

Katedrāles sienas gleznojumu veido pazīstamais ikonogrāfs Georgijs Mironovs no Maskavas, kurš gleznojis arī slavenajā Kazaņas katedrālē Maskavas Sarkanajā laukumā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu