Sākas Rīgas Velo nedēļa (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atklājot pavasara sezonu, biedrība Rīgas Velo nedēļa un Rīgas dome sadarbībā ar citiem velo aktīvistiem jau otro gadu no svētdienas, 22.aprīļa līdz 5.maijam rīko Rīgas Velo nedēļu, kuras ietvaros notiks dažādi izklaidējoši pasākumi. Rīgas Velo nedēļas laikā ikviens tiks aicināts iepazīt velo kultūru un tās dažādību pilsētā.

Rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja iepazīt velobraucējus, savukārt tiem, kuri tikai apsver iespēju ikdienā izmantot velosipēdu, būs iespēja pieteikties apmācībām. Rīgas Velo nedēļas mērķis ir piedāvāt ikvienam interesantus, radošus un izklaidējošus pasākumus, baudīt labu izklaidi un kultūru.

Pēdējos divos gados Rīgā ir strauji pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kas arvien biežāk pārvietojas ar velosipēdu. SIA «Ērenpreiss Original» veiktais pētījums liecina, ka 19% Latvijas iedzīvotāju, ja laika apstākļi ir piemēroti, pārvietojas ar velosipēdu katru dienu, bet 35% - no 8 līdz 15 reizēm mēnesī. 36% respondentu atzīst, ka izmanto velosipēdu, lai pārvietotos no vienas vietas uz otru, 38% - lai izklaidētos un relaksētos, savukārt 25% - lai uzturētu sevi fiziskā formā.

«Rīgas ielās redzami visdažādākie velosipēdi – pilsētas, pludmales, sporta, kalnu, ērmriteņi, fiksīši un citi, bet vienojošais motīvs ir ērtāka, ekoloģiskāka un ekonomiskāka pārvietošanās nekā ar automašīnu,» stāsta Rīgas Velo nedēļas organizators Toms Ērenpreiss. «Šīs

nedēļas mērķis ir parādīt Rīgas iedzīvotājiem, cik interesanta un dažāda ir velo kultūra,

ieinteresēt cilvēkus pievienoties ikdienas velobraucēju pulkam, kā arī veicināt labākas attiecības starp dažādiem velosipēdistiem un citiem satiksmes dalībniekiem.»

Rīgas Velo nedēļa sāksies 22.aprīlī un šogad pārsteigs ar vairāk nekā 20 pasākumiem. Nedēļa noslēgsies ar jau par tradīciju kļuvušo krāšņo Tvīda braucienu – retro velosipēdu un tērpu parādi 5.maijā.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu