Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (21. d.) (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Pēc ilgāka pārtraukuma atjaunojam rubriku «Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem». Pēdējo mēnešu laikā iekrājušies vairāki brīnišķīgi skaņdarbi, kas izdoti platēs, kas kopumā diemžēl nav izcilas. Drīzāk viduvējas.

Šoreiz jauni skaņdarbi no Eleanoras Frīdbergeras (Fiery Furnaces), «Givers», «Keepaway», «Hunx and His Punx» u.c.

Kindness «Anyone Can Fall in Love»

«Kindness» ir viena cilvēka - brita Adama Breinbridža (Adam Bainbridgeno) elektropopa/fanka projekts, kas radoši darbojas gan Londonā, gan Berlīnē. «Kindness» debijas albums «World, You Need a Change of Mind» jau izdots dzimtajā Anglijā, savukārt Ziemeļamerikā to plānots laist klajā 8.maijā («Terrible/Casablanca»). Breinbridžs daudz citē 1980.gadu elektrofanku, brīžiem to dekorējot ar Braiena Īno ambiencēm, brīžiem radot asociācijas ar Īno un Deivida Bērna 1980.gadu ārtpopa daiļradi. Plates spilgtākais mirklis ir britu ziepju operas «EastEnders» tituldziesma «Anyone Can Fall in Love», ko 1986.gadā ieskaņoja aktrise Anita Dobsone.

Lejupielādē "Kindness" albumu doremi.lv

Kindness
Kindness Foto: Publicitātes foto

Eleanor Friedberger «Heaven»

Ņujorkas dueta «The Fiery Furnaces» dalībniece Eleanora Frīdbergere pagājušogad laida klajā sava pirmo soloplati «Last Summer» (Merge Records). Albuma lipīgākais un melodiskākais skaņdarbs, lai arī tam nav tradicionāla popmūzikas forma, ir «Heaven». Dziesmai nesen tapis arī video.

Class Actress «Keep You»

Elizabete Hārpere (Elizabeth Harper) ir šā Bruklinas sintipopa trio redzamākā šķautne. Grupas debijas albums «Rapprocher» izdevniecības «Carpark Records» apgādā izdots 2011.gada oktobrī un muzikāli ir gana baudāms 1980.gadu sintipopa un mūsdienu bītu kokteilis. Platē ieskanas kaut kas no «Depeche Mode», kaut kas no Madonnas 80.gadu estētikas. Kā veiksmīgākie albuma skaņdarbi jāzceļ abi singli - «Weekend» un īpaši «Keep You».


Class Actress
Class Actress Foto: Publicitātes foto

Givers «Up Up Up»

2009.gadā dibinātais amerikāņu kvintets «Givers», kas jūlijā viesosies Salacgrīvas festivālā «Positivus», pagājušovasar izdeva simpātisku debijas plati «In Light». Ierakstā grupa sakausējusi Polam Saimonam un «Vampire Weekend» raksturīgos afrikāniskos ritmus ar indīmūzikas ģitāru, sintezatoru un metalofonu garnējumu. Koncertos grupa sniedz enerģisku, dzīvespriecīgu priekšnesumu, bieži kulminējot ar vienu no pēdējo gadu lipīgākajiem indīpopa hitiem «Up Up Up».

Hunx and His Punx «He's Coming Back»

Sets Bogarts (Seth Bogart) un viņa jaunais dāmu garāžpopa kolektīvs «Hunx and His Punx» ir krāsaina parādība Ouklendas mūzikas dzīvē. Agrāk pazīstams kā grupas «Gravy Train!!!!» taustiņinstrumentālists un kailais modelis draugu grupas «Girls» videoklipā «Lust For Life», pirms diviem gadiem viņš laida klajā kolorīti noformēto albumu «Gay Singles». Vēlāk, pagājušā gada martā, Bogarts izdeva pirmo oficiālo grupas albumu «Too Young to Be in Love», kurā sakausēta 1960.gadu meiteņu popgrupu un pankmūzikas estētika. Raupjš, autentisks 60.gadu skanējums komplektā ar vizuāli ekscentrisku skatuves tēlu. «He's Coming Back» varētu būt Bogarta vizītkarte.

Sets Bogarts ("Hunx and His Punx")
Sets Bogarts ("Hunx and His Punx") Foto: Publicitātes foto

The Naked And Famous «Punching In A Dream»/«Young Blood»

Viens no vecākajiem rubrikas pārstāvjiem - Jaunzēlandes grupas «The Naked And Famous» debijas albums «Passive Me, Aggressive You» izdots jau 2010.gadā. 2011.gadā ieraksts tika pamanīts Jaunzēlandes mūzikas ierakstu gada balvā, kur saņēma sešas nominācijas. Muzikāli grupa operē ar smagnējiem deju roka bītiem, sulīgiem sintezatoru skaņu vāliem, daudzbalsību un agresīviem ģitārroka rifiem 1990.gadu pirmās puses «shoegaze» garā. Mūzikas prese grupu nodēvējusi par «Jaunzēlandes MGMT». «Punching in a Dream» un «Young Blood» ir plates veiksmīgākie skaņdarbi.

Chiddy Bang «Handclaps & Guitars»

Filadelfijas hiphopa duets pirmo ievērību guva 2010. gadā ar «Opposite Of Adults», kura pamatā izmantoja amerikāņu grupas MGMT deju zāļu grāvēju «Kids». Toreiz grupu TVNET izcēlām rubrikā «Uz radara» (skat. resursus).

Dziesmas panākumi ļāva duetam parakstīt līgumu ar «Parlaphone/EMI», un pēc vairākiem miksteipiem beidzot šā gada sākumā izdots «Chiddy Bang» debijas albums.

Mūzikas portāls «Metacritic», kurš apkopo pasaules lielāko mūzikas izdevumu recenzijas un to vērtējumus, pagaidām, balstoties uz 14 profesionālām recenzijām, izrēķinājis puišu debijas darba «Breakfast» vidējo vērtējumu. Šobrīd tas ir aptuveni 6,7/10. Tātad viduvējs.

Manuprāt, plate ir gana izklaidējoša, kaut ar akcentu uz pop un droši liekama blakus B.O.B. vai «Gym Class Heroes» ierakstiem. Par pazīstamu singlu jau kļuvis skaņdarbs «Ray Charles», taču veiksmīgākais albuma skaņdarbs tomēr varētu būt pēdējais singls «Handclaps & Guitars», kurā samplēts grupas «Walk The Moon» skaņdarbs «Quesadilla».

Hospitality «Friends Of Friends»

Šādas un līdzīgas indī-šmindī grupas pasaulē ir tūkstošiem. Lai arī viegli infantilo tvīpopa grupu laiks bija 1990.gadu beigas, šī Ņujorkas apvienība «Hospitality» izveidojusies 2007.gadā. Tās līdere ir dziesmu autore un dziedātāja Ambera Papini (Amber Papini), kas ne ar ko īpašu neatšķiras no citām līdzīgām dziedošām šā žanra būtnēm. Tomēr viens skaņdarbs no grupas debijas albuma, kas patiesībā ierakstīts jau pirms gada, bet tikai tagad laists klajā, nostrādā uz visiem 10. «Friends Of Friends» ir perfekts indie ar «brīderisku» («Breeders») basu, elegantu saksofona un elektriskās ģitāras rifu un melodiju, kas ieturēta labākajās «Throwing Muses» tradīcijās.

Ierakstu producējis Šeins Stounbeks (Vampire Weekend, Sleigh Bells).

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu