Sākusies Olgas Rajeckas jubilejas tūre (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar gaišu svētku noskaņojumu, aizrautīgu līdzi dziedāšanu un daudziem ziedu pušķiem pārpildītā Valmieras Kultūras centra zālē aizvadīts Olgas Rajeckas jubilejas tūres pirmais koncerts. Emocionāli pacilātā publika neizklīda vēl labu laiku pēc tā beigām, bet pulcējās garās rindās, lai saņemtu mākslinieces autogrāfu uz nupat iznākušā labāko dziesmu izlases CD un jau daudz apspriestās biogrāfiskās grāmatas «Mana svētku diena».

«Es priecājos, ka esmu nodzīvojusi tik daudzus labus un radošus gadus un varu izveidot riktīgi foršu koncertu,» saka pati Olga.

Vērienīgajā koncertprogrammā, ko veido viņas lielākie hiti triju gadu desmitu laikā, kopā ar dziedātāju uz skatuves ir Vidzemes kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā un grupa «Turaidas Roze». Koncerta pirmā daļa veltīta Imanta Kalniņa mūzikai, bet otrā atvēlēta dažādu autoru (Valdis Atāls, Raimonds Macats, Aivars Zaltāns, Arnis Mednis, Gatis Gaujenieks, Boriss Rezņiks, Raimonds Pauls, Varis Vētra) skaņdarbiem, ko Olga savulaik izpildījusi tādos kolektīvos kā «Vitamīns», «Eolika», «Dāmu pops», «Bāze 7», «Tango», kā arī duetā ar Vari Vētru.

Koncertu papildina krāšņas video projekcijas un publikas vētraini sveikti viesmākslinieki «Eolika», Uģis Roze, Varis Vētra un Aigars Grāvers. Protams, skan tādi hiti kā «Kad man vairs nebūs 16», «Apvij rokas», «Ziemeļvējā», «Varbūt rīt», «Es neesmu Džeina Fonda», «Pasaule pasaulīt», «Tu esi skaista visos niekos, sīkumos», «Svētku diena» u.c.

Nākamais Olgas Rajeckas jubilejas koncerts ar Vidzemes kamerorķestri notiks jau 20. aprīlī Liepājā, bet pavasara tūres kulminācija gaidāma 24. aprīlī Nacionālajā operā Rīgā, kur bez «Turaidas Rozes», «Eolikas», Aigara Grāvera un Vara Vētras līdzdalību apstiprinājuši arī tādi viesi kā Violetais Lielvārdes koris, leģendārā grupa «Dāmu pops» un Uldis Marhilēvičs, kurš piedalīsies savas dziesmas «Trīs soļi» pirmatskaņojumā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu