Rīgas festivāla noslēgumā - Verdi Rekviēms

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Latvijas Koncerti

Rīgas festivāla noslēguma koncertā 21. jūnijā Dzintaru koncertzālē skanēs Verdi Rekviēms, kura atskaņošanai Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Karels Marks Šišons izvēlējies izcilu solistu kvartetu, informē «Latvijas koncertu» pārstāve Rinta Bružēvica.

Jau vēstījām, ka koncertā piedalīsies izcilā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča (viņas šīs vasaras darba plānā ir arī Verdi Rekviēma atskaņojums Zalcburgas festivālā); soprāns būs Mišela Kraidere, ko 2009.gada maijā klausījāmies šā paša opusa atskaņojumā, savukārt 2012.gada februārī dzirdējām Dezdemonas lomā; tenora partiju dziedās Berlīnes Vācu operas solists Joseps Kans; bass būs Latvijas Nacionālās operas solists Rihards Mačanovskis.

Diriģents Karels Marks Šišons
Diriģents Karels Marks Šišons Foto: Publicitātes foto / Latvijas Koncerti

Džuzepes Verdi monumentālo un skaisto Rekviēmu mēdz dēvēt par vēl vienu Verdi operu – tik emocionāli spēcīga ir kontrastu pārpilnība, dramaturģiskais spriegums un solobalsu, ansambļu un kora daudzveidīgā saspēle. Rekviēma tapšanas ideja dzimst 1873. gadā, kad nomirst dzejnieks Alesandro Mandzoni – Itālijas revolucionāro brīvības alku simbols, humānisma lāpnesis un romantisko ideālu karognesis. Verdi raksta: «Ar viņa nāvi beidzies mūsu šķīstākais, svētākais un augstākais slavas laiks.»

Džuzepes Verdi Rekviēmā vienlīdz spēcīgi izzīmējas pasaulīgais un pārlaicīgais. Zināms, ka savu pasaules uzskatu Verdi definēja kā agnostiķis jeb cilvēks, kurš uzskata, ka par Dieva esamību vai neesamību mēs nevaram neko uzzināt.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu