Bobs Dilans numur 1 arī Amerikā! (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1941.gadā dzimušais amerikāņu dziesminieks Bobs Dilans (Bob Dylan), īstajā vārdā Roberts Alens Cimmermans ar jauno albumu "Together Through Life" (Columbia) pēc panākumiem Apvienotās Karalistes pirktāko albumu topā, iekarojis 1. vietu arī Amerikas "Billboard 200".

Dilans, kurš pirmo reizi topā iekļuvis 1963. gadā, šonedēļ ar 125 000 pārdotām jaunā diska kopijām nodrošinājis savā diskogrāfijā jau piekto numur 1 albumu. Dilana iepriekšējā 2006. gada plate "Modern Times" arī debitēja 1. vietā, tiesa, pirms trīs gadiem, pateicoties "Apple iTunes/iPod TV" reklāmas džinglam pirmajā nedēļā tika pardotas 192 000 albuma kopijas.

"Together Through Life" Dilans producējis ar pseidonīmu Džeks Frosts un ideja par tā tapšanu radās līdz ar dziesmas "Life Is Hard" ierakstīšanu franču režisora Olivjē Dona (Oliver Dahan) jaunajai filmai "My Own Love Song", kurā galveno lomu atveido Renē Zelvēgere. Albumā kopā ar Dilana pavadošo sastāvu spēlē arī Maiks Kempbels no "Tom Petty and the Heartbreakers" un Deivids Hidalgo no "Los Lobos".

Pagājušās nedēļas līderis amerikāņu reperis Riks Ross (Rick Ross), jeb īstajā vārdā Viljamss Leonards Roberts (William Leonard Roberts II) ar jaunāko studijas veikumu "Deeper Than Rap" strauji nokritis uz 4. vietu (no 158 000 uz 51 000 kopijām). Šādi strauji pārdošanas rezultātu kritumi hiphopa mūzikā ir ierasta parādība. Gada sākumā reperis Džadakiss ar "The Last Kiss" (Ruff Ryders/D-Block/Def Jam) otrajā nedēļā uzrādīja 66,7% kritumu, UGK ar "UGK 4 Life" (Trill/UGK/Jive) 65.6% u.t.t.

Heaven and Hell
Heaven and Hell Foto: Publicitātes foto

Otrs augstākais jaunums šoreiz smagās mūzikas žanrā - Heaven and Hell debijas plate "The Devil You Know" (30 000) šonedēļ numur 8. Heaven and Hell ir muzikāls projekts, kuru izveidojuši "Black Sabbath" dalībnieki Tonijs Jomijs (Tony Iommi) un Gīzers Batlers (Geezer Butler), pieaicinot Dio un Vinniju Apaisu (Vinny Appice). Būtībā Heaven and Hell ir tāda kā "Black Sabbath" koncertgrupa.

Pasaules mūzikas izlase "Playing for Change" (StarCon/Hear Music) nedēļu topā uzsāk no 10. vietas.

Popzvaigznes Mailijas Sairusas (Miley Cyrus) skaņu celiņš nule kā uz ekrāniem nonākušajai filmai "Hannah Montana: The Movie" šonedēļ saglabājis 2. vietu (86 000), savukārt viena no pasaules pelnošākajām mūzikas grupām - popkantri apvienība "Rascal Flatts" ar jauno "Unstoppable" pakāpusies uz 4. vietu (53 000).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu