«Bajadēras» mēģinājumos piedalās arī suņuks (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNO

Šonedēļ ar LNO baleta solistiem Ludviga Minkusa baleta «Bajadēra» iestudējumā, kura pirmizrāde paredzēta 20.aprīlī, strādā repetitore Irina Čistjakova no Sanktpēterburgas Marijas teātra. Kopā ar saimnieci mēģinājumos piedalās arī viņas trīs mēnešus vecais Jorkšīras terjers Žils.

Repetitores uzdevums ir strādāt ar galveno lomu atveidotājiem: Nikijas lomu dejos Margarita Gurviča, Viktorija Jansone un Alise Prudāne, Gamzati būs Sabīne Guravska, Elza Leimane-Martinova, Jolanta Lubēja un Juka Mijake. Solora lomu atveidos Aleksejs Avečkins, Raimonds Martinovs, Sergejs Neikšins un Arturs Sokolovs.

Irina Čistjakova ir bijusi Marijas teātra soliste, tagad dejotāja strādā kā pedagoģe-repetitore. Māksliniece ļoti mīl Rīgu un ar lielu prieku strādā ar Latvijas Nacionālā baleta māksliniekiem. Viņa ļoti atzinīgi vērtē Latvijas Nacionālās operas draudzīgo baleta trupu, kurā dejotāji strādā ar lielu atdevi un atbalsta cits citu, un pauž savu sajūsmu arī par LNO baleta zāli, sakot: «Pat ja esi noguris, ieraugot plašo Rīgas panorāmu, kas paveras no zāles, garastāvoklis uzlabojas un rodas darba spars.»

Kopā ar saimnieci Rīgā ieradies arī trīs gadus vecais Jorkšīras terjers Žils, kas baleta mēģinājumos jūtas kā mājās.

Jolanta Lubēja, Alise Prudāne un Žils
Jolanta Lubēja, Alise Prudāne un Žils Foto: Publicitātes foto / LNO

Baleta zālē kopā ar Žilu pozēja Alise Prudāne un Jolanta Lubēja. Abas jaunās balerīnas tikko debitēja Odetas un Odīlijas lomā baletā «Gulbju ezers». Nākamais lielais solis abām jaunajām māksliniecēm ir «Bajadēra», kur Alise atveidos Nikiju, bet Jolanta – Gamzati. Žils pie baleta pieradis kopš agras bērnības. Viņš labprāt apmeklē mēģinājumus Marijas teātrī un rātni vēro dejotājus.

Īpaši Žilam ejot pie sirds «Gulbju ezers», bet nepatiku raisa agresīva mūzika.

Kā jau īstam vīrietim, Žilam ļoti patīk balerīnas.

«Bajadēras» pirmizrāde paredzēta 20.aprīlī. Baleta horeogrāfs inscenētājs ir Aivars Leimanis, scenogrāfe un tērpu māksliniece - Ināra Gauja.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu