"Pienvedēja piedzīvojumi" studentu klubā (84)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šovakar (17.aprīlī) LMA Studentu klubā sākot no plkst. 22 notiks grandiozs pašmāju rokgrupas Pienvedēja Piedzīvojumi 15 gadu dzimšanas dienas koncerts. Koncertu piedāvā Radio SWH.

Jau kopš "Pienvedēja piedzīvojumu" parādīšanās uz Latvijas mūzikas skatuves 1994. gadā puiši - Māris Žigats (vokāls, bass), Aldis Lunde (ģitāra) un Pēteris Lunde (sitamie instrumenti) iemantoja slavu kā viena no pašmāju interesantākajām un savdabīgākajām rokgrupām. Ir pagājuši gadi, daudz kas mainījies mūziķu un viņu klausītāju dzīvē, bet divas lietas palikušas nemainīgas — "Pienvedēja piedzīvojumos" vēl arvien spēlē tie paši trīs mūziķi - Māris, Aldis un Pēteris, un tā joprojām ir viena no Latvijas spēcīgākajām, kritiķu cienītākajām un klausītāju mīlētākajām rokgrupām.

Biļetes uz 17. aprīļa koncertu iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv, cena Ls 5,00. Koncerta vakarā pie ieejas biļetes cena Ls 6,00.

TVNET uz nelielu sarunu aicināja vienu no grupas galvenajiem virzītājspēkiem - bundzinieku Pēteri Lundi.

TVNET: - Sveiks, jau 15 gadi! Kā tev šķiet, tas ir daudz vai maz? "Pienvedēji" tomēr ir viena no retajām 1990. gados izveidotajām rokgrupām, kas bez lieliem pārtraukumiem bijusi aktīva un regulāri izdevusi jaunus albumus.

Pēteris Lunde: - 15 gadi! Tas ir gan daudz, gan maz. Maz liekas tādēļ, ka pašam šis laiks ir paskrējis ļoti ātri un šķiet, ka nemaz ne tik sen gāju uz mēģinājumiem Sabiles kultūras namā. Daudz liekas tādēļ, ka toreiz man bija tikai 16 gadi. Mūsu fani bija, sākot no tīņu vecuma līdz pat trīsdesmitgadniekiem. Un arī tagad mūs klausās pusaudži. Rodas jautājums, cik viņiem bija gadu pirms 15 gadiem, kad mēs sākām? Tā ir patīkama sajūta apzināties, ka neesi mūziķis tikai vienai paaudzei.

TVNET: - Ko esat iecerējuši spēlēt jubilejas koncertā? Vai tā būs retrospektīva uzstāšanās ar visiem vecajiem, labajiem hitiem, vai vairāk spēlēsiet materiālu no pēdējā, manuprāt, ļoti veiksmīgā albuma "Rīga ir gatava"?

Pēteris Lunde: - Protams, retrospektīva. Arī jau pašiem gribās atskatīties uz šo kopā spēlēšanas laiku. Būs gan vecie hiti, gan "Rīga ir gatava" materiāls. Varu pateikt, ka dziesmu būs gana daudz.

Pēteris Lunde
Pēteris Lunde Foto: Publicitātes foto

TVNET: - Būs arī kādi viesmākslinieki vai koncertu uz saviem pleciem gatavojaties "iznest" trijatā?

Pēteris Lunde: - Šoreiz bez viesmāksliniekiem. Bet klubu apskaņosim un izgaismosim ar pilnīgi citu aparatūru. Ne to, kas studentu klubā ierasts. Mēģināsim koncertu apskaņot maksimāli baudāmu - cik nu telpa to atļaus. Protams, par smukām gaismām arī esam padomājuši.

TVNET: - Lieliski, man ir aizdomas, ka arī vēl pēc 15 gadiem "Pienvedēji" varētu tikpat sekmīgi trijatā koncertēt un ierakstīt jaunu mūziku. Vai esi aizdomājies par to, kā tas būs - pēc pieciem, desmit gadiem? Vai, ja runājam par tuvāko nākotni, esat iecerējuši kāda jauna studijas albuma ierakstu?

Pēteris Lunde: - Jā, arī pēc 15 gadiem joprojām spēlēsim šādā pašā sastāvā - tas noteikti! Par jauno materiālu - tā kā mēs neesam komerciāla grupa, finansiāli atbalstīta arī neesam, tad protams, jārēķinās ar iespējām albuma ierakstīšanai. Jauno materiālu rakstīsim, bet vēl neesam sākuši domāt par to, kur to rakstīt un kad. Pēdējā laikā mums starp albumiem ir četru gadu pauze. Varbūt pie tā arī jāpieturas?

TVNET: - Četru gadu pauze, šķiet, liecina, ka grupa strādā lēni, bet pamatīgi, pārdomājot katru sīkumu. Starp citu, tevi kā bundzinieku gan iespējams baudīt ierakstos biežāk - grupa "mofo", kādreiz esi spēlējis kopā ar dziesminieci Aneti. Vai ir vēl kādi jauni sadarbības projekti padomā tieši tev pašam?

Pēteris Lunde: - Jā. Man patīk spēlēt bungas, un tas izsaka visu. Ir tā, ka es pat nezinu, kā iemācījos tās spēlēt. Māku jau vismaz no septiņu gadu vecuma, bet mācījies neesmu nekad. Jūtu, ka bungu spēlēšana ir daļa no manis paša. Tādēļ spēlēšana grupās, kas nedaudz stilistiski atšķiras viena no otras, ļauj man pilnveidoties un reizē arī mācīties.

TVNET: - Paldies par sarunu! Ar nepacietību gaidīsim 17. aprīli!

Pēteris Lunde: - Sarunāts!

Komentāri (84)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu