Busulis ar komandu gatavojas Eirovīzijai (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Jau kādu laiku mūziķis Intars Busulis ar grupas biedriem nopietni gatavojas 54. starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam, kas maijā norisināsies Maskavā.

Busulis Eirovīzijā Latviju pārstāvēs ar dziesmas "Sastrēgums" versiju krievu valodā "Probka", kurai kopā ar režisoru Viktoru Runtuli tiek veidots interesants priekšnesums. Tāpat tiek gatavoti īpaši uzstāšanās tērpi.

Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško šodien žurnālistiem stāstīja, ka Busuļa dziesmai kopā ar režisoru tiek veidota neliela horeogrāfija un tiek gatavots grafiskais fons, ar kuru mēģinās skatītājiem izstāstīt dziesmas ideju.

Lai arī Eirovīzijas nacionālajā atlasē Busulis piedalījās un uzvarēja ar dziesmu latviešu valodā, Maskavā dziesma tiks izpildīta krievu valodā. Šai dziesmas versijai teksta autors ir Sergejs Timofejevs. Mūzikas autors ir Kārlis Lācis.

Lepeško sacīja, ka pēc Eirovīzijas konkursa oficiālā nolikuma konkursa dalībniekiem ir tiesības mainīt valodu un, viņasprāt, šī dziesma labāk izklausās tieši krievu valodā.

No šodienas līdz pat starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursa noslēgumam pa Rīgu kursēs tramvajs, kas ar savu vizuālo tēlu informēs par Eirovīziju. Galvenokārt īpašais Eirovīzijas tramvajs kursēs pa 6.tramvaja maršrutu.

Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā sākusies visu 42 konkursa dalībvalstu dziesmu rotācija. LTV šogad skatītājiem piedāvās noskatīties ne tikai abus starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālus un finālu, bet arī raidījumus "Latvija - turam īkšķus!", kuros varēs uzzināt jaunākās konkursa ziņas no Krievijas, informēja Lepeško.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss Maskavā notiks no 12.maija līdz 16.maijam, savukārt Latvijas delegācija uz Krieviju dosies no centrālās dzelzceļa stacijas 3.maijā, informēja Lepeško, piebilstot, ka brauciens būs pa sliežu ceļu, lai izvairītos no sastrēgumiem.

Busulis starptautiskajā Eirovīzijas konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā, kas notiks 14.maijā, ar trešo kārtas numuru. Otrajā pusfinālā piedalīsies arī Horvātija, Īrija, Serbija, Polija, Norvēģija, Kipra, Slovākija, Dānija, Slovēnija, Ungārija, Azerbaidžāna, Grieķija, Lietuva, Moldova, Albānija, Ukraina, Igaunija un Nīderlande.

Savukārt pirmajā pusfinālā, kas notiks 12.maijā, par iekļūšanu finālā sacentīsies Melnkalne, Čehija, Beļģija, Baltkrievija, Zviedrija, Armēnija, Andora, Šveice, Turcija, Izraēla, Bulgārija, Īslande, Maķedonija, Rumānija, Somija, Portugāle, Malta un Bosnija-Hercegovina.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots uzsvēra, ka šis gads ir pirmā reize, kad visi ar konkursa organizēšanu un atspoguļošanu saistītie izdevumi tiek segti no atbalstītāju - "Narvesen" un "Latvijas Krājbankas" - finansējuma. "Prieks, ka šajos pārmaiņu laikos ir cilvēki un uzņēmēji, kuri mēģina atbalstīt mūziku. Ceru, ka Intaram izdosies," sacīja Kots, aicinot ārvalstīs dzīvojošos latviešus vai arī konkursa norises laikā ārzemēs esošos iedzīvotājus balsot par Busuli.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē saistībā ar valdības lēmumu LTV samazināt valsts dotāciju par 2,4 miljoniem latu Eirovīzija bija viens no projektiem, no kura krīzes budžeta apstākļos LTV bija spiesta atteikties. Tomēr, pateicoties atbalstītājiem, LTV šogad tomēr piedalīsies Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā.

Latvija pirmo reizi starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalījās 2000.gadā, kad grupa "Prāta vētra" ieguva trešo vietu. 2002.gadā Latviju konkursā, kas togad notika Igaunijā, pārstāvēja dziedātāja Marija Naumova, kura ieguva pirmo vietu, un tai pašā laikā Latvija ieguva tiesības nākamajā gadā rīkot starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu