Ābelīte dziedās latviski; Elizabetei šovs ar ūdeni

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eirovīzijas nacionālās atlases dalībnieks dziedātājs Andris Ābelīte referenduma dēļ izlēmis savu dziesmu izpildīt latviešu valodā, savukārt Elizabete, kurai neļāva priekšnesumā izmantot dzīvu uguni, rādīs šovu ar ūdeni, pastāstīja Eirovīzijas projekta mediju koordinatore Maija Tālberga.

Latvija savu pārstāvi starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maijā notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, izvēlēsies sestdienas vakarā. Tautas nobalsošanas dēļ fināls sāksies jau septiņos vakarā, bet uzvarētājs tiks noskaidrots jau pirms desmitiem vakarā.

Tālberga arī pastāstīja, ka Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā, kurš apmeklēs Latvijas nacionālās atlases finālu klātienē, gatavojas publiku uzrunāt latviešu valodā.

Sestdien Eirovīzijas nacionālās atlases dalībnieki kopā mēģinājumu starplaikā izpildīja savu pilsoņu pienākumu un nobalsoja referendumā par Satversmes grozījumiem.

Nacionālajā finālā dalībnieki sestdienas vakarā uzstāsies šādā secībā:

1. «My World» (Rūta Dūduma),
2. «I Want You Back» (Samanta Tīna & Dāvids Kalandija),
3. «Disco Superfly» («PeR»),
4. «Stars Are My Family» («Triānas parks»),
5. «Celebration» (Paula Dukure),
6. «We Can Change The World» (Andris Ābelīte),
7. «Beautiful Song» (Anmary),
8. «You Are a Star» (Elizabete Zagorska),
9. «Music Thief» («Mad Show Boys»),
10. «She's a Queen» (Roberts Pētersons).

Balsojums sāksies uzreiz pēc pasākuma atklāšanas, tam tiks atvēlēts viss fināla dalībnieku uzstāšanās laiks, bet beigu signāls tiks dots tikai «Panorāmas» ziņu izskaņā. Nobalsot varēs gan telefoniski, gan īsziņu veidā, maksa par zvanu būs 30 santīmu, ieskaitot PVN. Būs iespējams nobalsot arī ar triecienīsziņu, kas nozīmēs ar vienu reizi nosūtīt piecas balsis. Vienas triecienīsziņas cena būs 1,25 lati. Zvanu un īsziņu skaits no viena numura būs ierobežots. Trīs dziesmas, kas būs ieguvušas visvairāk balsu, piedalīsies superfinālā, kurā balsošana atsāksies no jauna. Superfināla balsojums ilgs tikai 10 minūtes. Uzvarētāju noteiks gan skatītāji, gan žūrija.

Pēc bukmeikeru vērtējuma, Eirovīzijas nacionālās atlases superfinālā iekļūs «Mad Show Boys», «PeR» un Paula Dukure, aģentūru BNS informēja «Optibet» eksperti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu