"Borowa Mc" ar J.Kaukuli - "Pavasars" (video) (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Borowa Mc" piedāvā ceturto un pēdējo singlu "Pavasars" no albuma "Ui, lobs!"

Grupa "Borowa Mc", sekojot gadalaiku maiņai, klausītājiem piedāvā ceturto un pēdējo singlu "Pavasars" no albuma "Ui, lobs!". Tapusi arī dziesmas skatāmā versija neparastā - multiplikācijas filmas veidā, ko jau no 23.marta sāks demonstrēt kanāls MTV Baltic.

Nav gluži tā, ka šajā pavasarī būtu novērots vilku populācijas pieaugums Latgalē. Tās ir savādāku vilku citādas aktivitātes - latgaliešu modernās mūzikas grupa "Borowa Mc" ir pieaicinājusi grupas "Dzelzs vilks" dalībnieku Juri Kaukuli, kura spēcīgā balss nu klausāma dziesmā "Pavasars".

Juris Kaukulis par sadarbību: "Biju pārsteigts par sadarbības piedāvājumu un tikai studijā sapratu, ka jādzied būs latgaliski. Tas ir kā ar karstu pelmeni aiz biksēm, jo tas nav viegli! Labs darbs, lielisks Gints [Stankēvičs, mūzikas producents] pie pults, un vēl gribu teikt, ka grupa nav tikai grupa, kas spēlē roku latgaliski, - tā ir īsta rokgrupa!"

"Borowa Mc" ir gandarīta par sadarbību ar jauno un daudzsološo animācijas mākslinieku, Latvijas Mākslas akadēmijas studentu Jāni Opulu. Animators kustīgās trīs dimensiju bildēs ietērpa Aigara Runča radīto scenāriju, iedvesmojoties no pašas dziesmas. 4 minūtes garā multfilma vēsta par cilvēcīgām attiecībām un sasaucas ar pārmaiņām dabā, to atainojot gadalaiku maiņā.

"Videoklipu grupai taisīju pirmo reizi, tādēļ vēl jo lielāks prieks bija par sadarbību ar latgaļu grupu "Borowa Mc", jo arī pats esmu dzimis un audzis Latgalē. Domāju, ka pati grupa varēs lepoties ar video, jo, cik man zināms, latviešu grupām 3D animācijas videoklipi ir retums vai pat nav vispār. Man tas bija izaicinājums, un ceru, ka videoklips skatītājiem ienesīs sirdī pirmās pavasara sajūtas," tā multfilmas autors par radīto vizualizāciju dziesmai.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu