Zagorskai aizliedz izmanot dzīvo uguni «Eirodziesmas» finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils pašvaldības administrācijas vadības plānošanas sapulcē pirmdien nolēma aizliegt izmantot dzīvo uguni Elizabetes Zagorskas priekšnesumā gaidāmajā «Eirodziesmas 2012» finālā, informēja teātra nama «Jūras vārti» apakšīrnieka - Ventspils Kultūras centra - direktore Valda Gulbe.

(papildināts ar Jura Millera viedokli un komentāru)

Ugunsdzēsēji iesaka aizliegt atklātas uguns lietošanu

Gulbe pastāstīja, ka lēmumu pieņēma pašvaldības vadība, balstoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ventspils daļas atzinumu.

Pašvaldības vadība izvērtēja VUGD priekšrakstu, kurā iesaka aizliegt atklātas uguns lietošanu uz teātra nama «Jūras vārti» skatuves, jo telpu specifika nav tam piemērota. «Tāpēc pašvaldība nolēma akceptēt VUGD brīdinājumu, jo mums pirmajā vietā ir apmeklētāju drošība un veselība,» skaidroja Gulbe.

VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs pastāstīja, ka aizliegumu VUGD pamatojis ar to, ka telpas nav piemērotas šāda veida priekšnesumiem.

«Teātra nams «Jūras vārti» nav paredzēts šoviem ar atklātu uguni, tā konstrukcija nav atbilstoša un nepietiekama būtu arī ventilācija. Piemēram, «Arēnai Rīga» vai citām hallēm, kur pasākumos izmantota atklāta uguns, iespējams, ir citāda telpu un ventilācijas sistēmu konstrukcija,» skaidroja Pavlovs.

Millers aizliegumu raksturo kā tuvredzīgu

Zagorskas producents Juris Millers aizliegumu dziedātājai priekšnesumā izmantot dzīvo uguni raksturoja kā tuvredzīgu. Viņš skaidroja, ka lēmums par Zagorskas tālāko rīcību «Eirodziesmas 2012» finālā būšot zināms rīt pēc tikšanās ar Eirovīzijas projekta producentu Aigaru Dinsbergu.

Kā ziņots, Millers iepriekš sacīja, ka Ventspils kultūras pārvalde, kas ir apakšīrnieks šim pasākumam «Jūras vārtos», baidās, ka priekšnesums varētu nebūt drošs, neskatoties uz to, ka ir iesniegti visi saskaņojumi un licences.

«Šo uguns priekšnesumu taisa viens no labākajiem un senākajiem Latvijas pirotehniķiem - Ilmārs Āboliņš, kurš 25 gadus strādājis Latvijas teātros, kino un lielo pilsētu uguņošanās. Tas ir cilvēks, kurš ir profesionālis. Patlaban šā priekšnesuma mākslinieki ir neziņā par to, vai viņu numuru atļaus vai neatļaus rādīt,» akcentēja Millers.

«Ja no Ventspils puses būs prasība kaut minimāli mainīt šo numuru, tad Zagorska apsvērs iespēju izstāties no tālākas dalības šajā konkursā. Tāpat Eiropas Raidorganizāciju apvienībai (EBU) tiks iesniegta petīcija vispār anulēt Latvijas uzvarētāju, lai kurš arī būtu uzvarējis. Ja tiks pieņemts lēmums neļaut dziedātājai parādīt priekšnesumu, ar kādu viņa uzvarēja savā pusfinālā, tad tas var beigties ar to, ka Latvija šogad no starptautiskā konkursa var tikt diskvalificēta,» sacīja Millers.

Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs atzina, ka saprot gan Zagorskas, gan viņas producenta satraukumu, jo dziedātājas priekšnesums pilnībā mainītos, ja nevarētu izmantot dzīvu uguni.

Zagorska turpinās dalību Eirovīzijas nacionālās atlases finālā

Elizabete Zagorska nolēmusi nepamest Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases jeb «Eirodziesmas 2012» finālu, neskatoties uz to, ka nolemts neatļaut priekšnesumā izmantot dzīvo uguni.

Kā informēja Zagorskas producents Juris Millers, dziedātāja nolēmusi neizstāties no konkursa, taču tas nozīmē, ka viņai divu dienu laikā ir jārada jauns šovs, kas dziedātājai rada papildu uztraukumu un pārdzīvojumus.

«Kamēr no Ventspils nebūs saņemts oficiāls rakstisks paziņojums par to, ka priekšnesumā aizliegts izmantot dzīvo uguni, tikmēr mēs uzskatām, ka šādam mutiskam aizliegumam nav pamata. Piektdien Ventspilī sāksies konkursa dalībnieku ģenerālmēģinājumi, un Zagorskai uz Ventspili līdzi dosies arī pirotehnikas meistars,» minēja Millers.

Viņš arī norādīja, ka šoreiz konkursā tiks pārkāptas nolikumā minētās prasības, jo nolikums paredz, ka finālā ir jārāda tāds priekšnesums, kuru ir akceptējusi konkursa mākslinieciskā komanda un kāds demonstrēts pusfinālos.

«Katrs mākslinieks šovus pusfinālā un finālā veido, ieguldot savus līdzekļus. Zagorskai tagad operatīvi ir jāizveido jauns šovs, kas atkal prasa ieguldījumus. Šis konkursā ir nebijis gadījums, kad divu dienu laikā jāsagatavo dziesmai šovs. Zagorska ir stipra un spējīga, tādēļ zinu, ka viņa tiks galā ar visgrūtākajiem uzdevumiem,» sacīja dziedātājas producents.

Viņš piebilda, ka par izveidojušos situāciju informējis arī Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) ģenerālproducentu, kurš par to ir apbēdināts, bet vēl, lai Latvijā uzvar labākā dziesma.

Eirovīzijas nacionālās atlases fināls šo sestdien

Jau ziņots, ka Eirovīzijas nacionālās atlases fināls Latvijas Televīzijas 1.kanāla tiešraidē no Ventspils teātra nama «Jūras vārti» notiks 18.februārī. Šajā dienā notiks arī tautas nobalsošana par likumprojektu «Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē», tāpēc «Eirodziesmas 2012» tiešraide LTV 1.kanālā būs plkst.19, kad notiks fināls. Savukārt raidījumam «Panorāma» uzreiz sekos «Eirodziesmas 2012» superfināls.

Ar pirmo kārtas numuru Eirovīzijas nacionālajā atlasē uzstāsies Rūta Dūduma ar dziesmu «My World», otrie uzstāsies Samanta Tīna un Dāvids Kalandija ar dziesmu «I Want You Back», trešie uzstāsies grupa «PeR» ar dziesmu «Disco Superfly», ceturtie būs grupa «Triānas parks» ar dziesmu «Stars Are My Family», bet piektā būs Paula Dukure ar dziesmu «Celebration».

Sestais uzstāsies Andris Ābelīte ar dziesmu «We Can Change The World», savukārt Anmary ar dziesmu «Beautiful Song» uzstāsies septītā. Astotā uzstāsies Elizabete Zagorska ar dziesmu «You Are a Star», devītie būs grupa «Mad Show Boys» ar dziesmu «Music Thief», bet pusfinālu noslēgs Roberts Pētersons ar dziesmu «She's a Queen».

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku no 22. līdz 26. maijam. Latvijas pārstāvji Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzstāsies 22. maijā, pirmajā pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu