U2 triumfē arī Amerikā (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc panākumiem Apvienotās Karalistes albumu topā U2 pārliecinoši šonedēļ iekarojuši arī Amerikas pārdotāko albumu topa virsotni.

Īru rokgrupa ar savu jaunāko studijas plati (Mercury/Universal) ar 484 000 pārdotām kopijām nodrošinājusi Amerikā jau septīto numur 1.

Pirmais grupas panākums datējams ar 1987. gadu, kad 1. vietā debitēja klasiskais albums "The Joshua Tree" un noturējās līderpozīcijās veselas deviņas nedēļas pēc kārtas. Vēlāk arī "Rattle and Hum" (1988), "Achtung Baby" (1991), "Zooropa" (1993) un "Pop" (1997) iekaroja topa virsotni. 2004. gada "How to Dismantle an Atomic Bomb" arīdzan debitēja 1. vietā, tiesa, toreiz pirmās nedēļas pārdošanas apjomi bija divreiz lielāki - 840 000 pārdotu albuma kopiju.

Neko Case "Middle Cyclone"
Neko Case "Middle Cyclone" Foto: Publicitātes foto

"Domāju, pirmajā nedēļā mēs būsim tuvu miljonam," nedēļas sākumā prognozēja grupas menedžeris Pols Makginess. Viņš strādā kopā ar "U2" jau gandrīz 31 gadu, uzskata ka pārdošanas apjoma samazināšanās ir laikmeta zīme. "Cilvēki šajā valstī vēl neaptver, ka amerikāņu [mūzikas] industrija sabrūk daudz ātrākā tempā nekā pārējā pasaulē. Eiropā datu fizisko nesēju [pretstatā digitālajiem ierakstiem] pārdošana turas daudz labāk. Tā samazinās, taču ne tik ātri kā Amerikā."

Jāpiebilst, ka grupa izsludinājusi arī savas gaidāmās koncertturnejas "360" grafiku. U2 turneju atklās 30.jūnijā Barselonā, tālāk dodoties cauri Eiropai un Ziemeļamerikai. Latvijai tuvākais koncerts notiks 6.augustā Horžovas stadionā Polijā, savukārt 18.jūlijā U2 koncertēs Berlīnē. Mūziķi uzstāsies uz speciāli būvētas skatuves, kas ļaus skatītājiem vērot šovu no visām pusēm. Dažādos koncertos mūziķus iesildīs tādas grupas kā "Glasvegas", "Elbow", "Kaiser Chiefs", "Snow Patrol" un "Black Eyed Peas".

Iepriekšējo nedēļu līdere - jaunā amerikāņu popkantri zvaigzne Teilore Svifta (Taylor Swift) ar "Fearless" noslīdējusi uz 2. vietu, savukārt patīkami pārsteigusi Kanādas alternatīvā kantrī dziesminiece Niko Keisa (Neko Case), kuras jaunais ieraksts , ierindojies augstajā 3. vietā (44 000 kopiju)

Flo Rida
Flo Rida Foto: Publicitātes foto

Keisas albumā atrodamas 15 dziesmas, kā viesmākslinieki piedalās leģendārās grupas "The Band" taustiņinstrumentālists Garts Hadsons (Garth Hudson), kanādiešu dziesminieki Sāra Hārmere (Sarah Harmer), M. Vords (M. Ward, jeb Mets Vords), pašas Keisas oriģinālgrupas New Pornographers dalībnieki, kā arī mūziķi no "Calexico", "Los Lobos", "Giant Sand", "The Lilys" un "The Sadies". Vēl pie jaunumiem jāmin dīdžejs Tonijs Okunbova (Tony Okungbowa) ar "Total Dance 2009" - 13. vietā un skaņu ceļiņš filmai "The Watchmen" - 36. vietā. Reperis Flo Rida ar "Right Round", kurā izmantots klasisks 1980. gadu Dead Or Alive “You Spin Me Round (Like a Record)" sampls, nemainīgi numur 1 singlu konkurencē.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu