Festivāla "Saxophonia" galvenā zvaigzne Kortnijs Pains (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

No 17. līdz 22. februārim jau sesto reizi Latvijā notiks starptautiskais saksofonmūzikas festivāls Saxophonia. Festivāla "nagla" būs angļu saksofonists Kortnijs Pains (Courtney Pine), kurš ieguvis džeza pasaulē ļoti nozīmīgas balvas, tostarp "BBC Jazz Award" un "MOBO Award".

Festivālā "Saxophonia" uzstāsies krāšņa Latvijas mūziķu buķete: Rīgas saksofonu kvartets, starptautisku atzinību ieguvušais Oskars Petrauskis, Niks Gothams, Kārlis Vanags u. c. Koncertus sniegs arī ārzemju mākslinieki: Žans Īvs Furmo (Francija) muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, pasaules mūzikas noskaņas piedāvās Norvēģijas duets Dozo un itāļu trio "Tango Y Algo Mas"; džeza jomu pārstāvēs Jonasa Kullhamara kvartets no Zviedrijas, kā arī mūsu igauņu kaimiņa Lembita Sārsalu trio. Festivālu noslēgs Kortnijs Pains (Lielbritānija) un viņa grupa ar koncertu Lielajā ģildē 22. februārī pl. 19.30.

Turpinot jau iepriekšējā festivālā sekmīgi sākto tradīciju, 19., 20. un 21. februārī "City Jazz Club" notiks jam session ar "City Jazz Club House Band".

Festivālā paredzēti pirmatskaņojumi – Riharda Dubras Trio alta saksofonam, soprānam un ērģelēm, kā arī Ērika Ešenvalda oratorija jauktajam korim, saksofonu kvartetam, ērģelēm un diviem sitaminstrumentālistiem.

Festivālā izskanēs arī Kārļa Vanaga īpašs veltījums orķestrim "Sinfonietta Rīga", kas spēlēs kopā ar džeza grupu "Silvesteri Orkesteri".

Festivāla mākslinieciskais vadītājs ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors, saksofonklases profesors, kā arī Rīgas saksofonu kvarteta mūziķis Artis Sīmanis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu