Izlozēs Eirovīzijas pusfinālistu uzstāšanās kārtību (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13.februārī plkst.16.50 Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā raidījuma "SeMS" tiešraidē notiks visu Eirovīzijas nacionālās atlases dalībnieku uzstāšanās kārtas izloze, informēja LTV Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Izlozē tiks noskaidrots, kādā kārtībā 21 dziesma skanēs Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā, kas 27.februāra vakarā risināsies olimpiskajā centrā "Ventspils".

Visus konkursa dalībniekus raidījuma "SeMS" studijā uzņems Ketija Dombrovska un Armands Tripāns.

Raidījums "SeMS" arī būs vienīgais, kas no 17.februāra nodrošinās iespēju skatītājiem pakāpeniski iepazīties ar visiem "Eirodziesmas 2009" pārstāvjiem, tiešraidē noklausīties arī pusfinālam izvirzītās dziesmas un telefoniski uzdot savu jautājumu pusfināla dalībniekiem.

Kā jau ziņots, pagājušā gada nogalē saistībā ar valdības lēmumu Latvijas Televīzijai (LTV) samazināt valsts dotāciju par 2,4 miljoniem latu Eirovīzija bija viens no projektiem, no kura krīzes budžeta apstākļos Latvijas Televīzija bija spiesta atteikties. Tomēr ar „Narvesen” un Latvijas Krājbankas atbalstu LTV šogad piedalīsies Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā. Savukārt atbalstu Eirovīzijas nacionālās atlases finālam, tāpat kā iepriekšējos gados, sniegs Ventspils attīstības aģentūra un Ventspils pilsētas dome. Projektu informatīvi atbalsta Radio SWH un portāls Draugiem.lv.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā dalību Eirovīzijas nacionālajā atlasē apstiprināja visu pusfinālam izvirzīto dziesmu autori - kopskaitā 21.

Konkursa pusfinālistus vērtēs tikai skatītāji ar telefonbalsojuma starpniecību, savukārt fināls, tāpat kā tas bija iepriekšējos gadus, notiks divās daļās, kad pēc fināla izskaņas sekos superfināls. Fināla kārtā balsojuma rezultātus noteiks televīzijas skatītāji un žūrija, kas izvirzīs trīs dziesmas - superfināla dalībnieces. Savukārt izšķirīgajā balsojumā par nacionālās atlases uzvarētāju balsos tikai televīzijas skatītāji.

Eirovīzijas nacionālajā atlasē no 108 konkursā iesniegtajām dziesmām Eirovīzijas pusfināla konkursā iekļuvis Edijs Šnipke ar dziesmu "Make My Day", Romāna Faļkenšteina un Ņinas Kovaiko dziesma "Time Goes", ko izpildīs grupa "Camillas", Valters Frīdenbergs ar dziesmu "For a Better Tomorrow", kā arī Johnny Salamander ar dziesmu "Party".

Pusfinālā iekļuvusi Ingara Viļuma dziesma "Tic Tac", ko izpildīs Iveta Baumane, Pāvela Murašova dziesma "Without you", ko izpildīs Ketta, Katrīnas Tenes un Tarmo Keranena dziesma "Don''t Want to Say Goodbye", ar kuru uzstāsies dziedātāja Fidji, Tomasa Kleina un Guntara Rača dziesma "In Love We Trust", ar ko konkursā piedalīsies "Policistas", kā arī grupa "Triānas parks" ar dziesmu "Call Me Any Time You Need a Problem".

Dziedātāja Ginta Ēķe konkursā izpildīs Kristapa Krievkalna dziesmu "Be Yourself", bet Madara Celma uzstāsies ar pašas dziesmu "Have To Say Goodbye". Konkursā nacionālajai atlasei izvirzītas arī divas Mārtiņa Freimaņa dziesmas. Dziesmu "Angel of mine" izpildīs Kristīna Zaharova un Annija Putniņa, bet otru Freimaņa dziesmu "Running Around" izpildīs Dace Plānāre un Aivars Freimanis.

Pusfinālā Miķeļa Ļaksas jeb Markus Rivas dziesmu "Bye, Bye" izpildīs dziedātāja Sabīne Berezina kopā ar grupu "Per", Laura Reinika dziesmu "I Wish I Could Pretend" izpildīs Kristīna Zaharova, Artūra Palkeviča, Leonīda Jevsejeva un Sergeja Ivanova dziesmu "When The Sun Is Going Down" izpildīs "Simply 4", savukārt Intars Busulis konkursā izpildīs dziesmu "Sastrēgumi", kuras autori ir Kārlis Lācis un Jānis Elsbergs.

Edija Dukura dziesmu "Aizejot" izpildīs Miks Dukurs, savukārt Andra un Britas Baronu un Diānas Dubrovskas dziesmu "Place To Be" izpildīs Ģirts Zeibuliņš, zviedru komponista Šella Jenstiga dziesmu "Hey Hey Hey Hey" izpildīs Aisha, bet ārzemju autora Mikaela Erlandsona dziesmu "Dynamite" izpildīs Natālija Tumševica.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu