Izdota apjomīga monogrāfija par Jaunatnes teātri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Jāņa Rozes apgādā» pagājušā gada nogalē izdota teātra zinātnieces Silvijas Geikinas monogrāfija «Jaunatnes teātris», kas sniedz vispusīgu ieskatu Jaunatnes teātra attīstībā – no pirmsākumiem pēckara gados līdz pat tā slēgšanai 1992. gadā, informē izdevniecībā.

Grāmatā aprakstīta spilgtāko izrāžu tapšana, analizēts izcilu režisoru – Ādolfa Šapiro, Nikolaja Šeiko, Pētera Pētersona u. c. – un aktieru veikums, kā arī iezīmēts sociālpolitiskais fons, kas ļauj labāk izprast teātra radošās darbības virzienus. Tautā iemīļotā teātra uzvedumu un aktieru darba vērtējumā autore demonstrē plašas zināšanas un dziļu izpratni par teātra mākslas pamatprincipiem.

«Jaunatnes teātris»
«Jaunatnes teātris» Foto: publicitātes

Silvija Geikina

Grāmatas autore Silvija Geikina (1939) ir sarakstījusi vairākas grāmatas par aktieriem un aktieru dzimtām, daudz publicējusies periodikā, šobrīd lasa lekcijas Latvijas Universitātē un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā.

Grāmatas atvēršanas svētki notika 2011.gadā Teātra muzejā, kur pulcējās bijušie Jaunatnes teātra aktieri, kā arī bijušais teātra galvenais režisors Ādolfs Šapiro, kas «Spēlmaņu nakts» ceremonijā saņēma balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu