Latvija tomēr piedalīsies Eirovīzijas konkursā (papild.) (185)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzija (LTV) šogad tomēr piedalīsies Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā, kas maijā norisināsies Maskavā.

(Pievienota 4.-8.rindkopa.)

LTV Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Mārtiņš Pučka aģentūru LETA informēja, ka, pateicoties sponsoriem, ir rasts finansējums, lai Latvija varētu piedalīties Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Šīs nedēļas laikā LTV sola arī paziņot, kādā veidā tiks izlemts, kurš pārstāvēs Latviju Maskavā notiekošajā Eirovīzijas konkursā.

LTV aicinājumam sniegt atbalstu Latvijas dalībai Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā atsaukušies "Narvesen" un "Latvijas Krājbanka", savukārt atbalstu Eirovīzijas nacionālās atlases finālam, līdzīgi kā iepriekšējos gadus, sniegs Ventspils attīstības aģentūra un Ventspils pilsētas dome.

"Narvesen" valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica informēja, ka laikā, kad finansējuma dēļ izklaides raidījumu skaits televīzijā strauji samazinās, "Narvesen" pieņēma lēmumu neatteikties no atbalsta Latvijas dalībai Eirovizijā un šī pasākuma tiešraidei LTV. "Noteikti ir cilvēki, kuri ieteiktu atbalstīt kādu nopietnāku raidījumu, taču, mūsuprāt, raidījumu par skumjāko dzīves pusi šobrīd netrūkst. Esam starp Eirovizījas atbalstītajiem jau trešo gadu un zinām, ka lielākā daļa cilvēku vēlas šo konkursu redzēt," apgalvoja Judovica.

"Latvijas Krājbanka" ir radusi iespēju finansiāli atbalstīt Latvijas mūziķu piedalīšanos Eirovīzijas projektā, saprotot, ka mūsu mūziķiem ir jāizmanto visas iespējas būt starptautiskā apritē un paplašināt klausītāju auditoriju. Tas veicinātu Latvijas kultūras eksportu un popularizētu mūsu valsti. Īpaši svarīgi tas ir pašreizējā situācijā, kad visas tautsaimniecības attīstībai, tostarp kultūras procesu veicināšanai un mākslas norišu pieejamībai, jāpieliek jo lielākas pūles un resursi, norādīja Pučka.

Ņemot vērā Latvijas smago ekonomisko situāciju, pretimnākšanu izrādījusi arī Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU), kura piekritusi Latvijai samazināt dalības maksu Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā, kura fināls notiks no 12.maija līdz 16.maijam Maskavā.

Šobrīd LTV strādā pie nacionālās atlases kārtības izveides, par ko informācija mūziķiem un preses pārstāvjiem tiks sniegta tuvākajā laikā. Lai informētu par Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi un turpmākajām aktivitātēm, LTV ceturtdien, 22.janvārī, plkst.12 rīkos preses konferenci, kas notiks LTV 19.stāva sēžu zālē.

LTV ar Eirovīziju saistīta kopš 1998.gada, kad pirmo reizi pārraidīja šo konkursu LTV ēterā. Savukārt Latvijas mākslinieki Eirovīzijā piedalās no 2000.gada, kad "Prāta vētra" ieguva trešo vietu.

Pērn Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja apvienība "Pirates of the Sea", kas kopsummā saņēma tikpat punktu, cik Gruzijas pārstāve Diana Gurtskaja, tādējādi abas dziesmas dalīja 11. un 12.vietu.

Savukārt 2007.gadā Latviju konkursā pārstāvēja tenoru apvienība "Bonaparti.lv", kas ierindojas 16.vietā, gluži tāpat, kā gadu iepriekš grupa "Cosmos".

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē saistībā ar valdības lēmumu LTV samazināt valsts dotāciju par 2,4 miljoniem latu Eirovīzija bija viens no projektiem, no kura krīzes budžeta apstākļos LTV bija spiesta atteikties.

Komentāri (185)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu