Nedēļas jaunās filmas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ uz kinoekrāniem Latvijā iznāk Oskara balvas nomināciju līdere – filma Sapņu meitenes, kamēr vēl viens šīsnedēļas jaunums – Bērnu spēlītes – var lepoties tikai ar trim nominācijām. Kinoafiša

Sapņu meitenes Laimē biļetes Viņas ir jaunas. Viņas ir apburošas. Viņas ir sapņu meitenes. Pagājušā gadsimta sešdesmitie gadi Detroitā ir laiks, kad dzimst jauns mūzikas stils – dziesmās izskan dzīves sāpe un klausītājus vieno kopīgs sapnis. Par to dzied arī meiteņu trio – Dīna Džounsa, Lorela Robinsone un Efija Vaita, kuras savu ceļu uz slavas virsotnēm sāk talantu šovā. Kērtiss Teilors ir automašīnu pārdevējs, kurš meklē iespēju iekļūt mūzikas biznesā. Kad viņš satiek meiteņu trio, viņš saprot, ka Sapņu meitenes ir gatavas īstenot savu sapni un nokļūt mūzikas biznesā. Uz kinoekrāniem Latvijā beidzot iznāk režisora Bila Kondona veidotā muzikālā drāma Sapņu meitenes (Dreamgirls), kas savu uzvaras gājienu pasaulē sāka ap Ziemassvētkiem un jau nopelnījušas 111 miljonus dolāru. Filma Sapņu meitenes veidota pēc Tony balvu ieguvušā Brodvejas mūzikla Dreamgirls, kura pamatā ir ierakstu kompānijas Motown meiteņu grupas Supremes stāsts. Lomās Džeimijs Fokss, Edijs Mērfijs, Denijs Glovers, R&B grupas Destiny"s Child dalībniece Bejonsa, Anika Noni Rosa, Dženifera Hadsone, Keita Robinsone u.c. Sapņu meitenes šogad ieguvušas visvairāk nomināciju (astoņas) ASV kinoakadēmijas balvai Oskars, taču filma nav izvirzīta balvas saņemšanai labākās filmas un režijas kategorijās.

Rēgu bruņinieks

Lai glābtu mirstošo tēvu, jaunais motociklu triku meistars Džonijs Bleizs pārdod savu dvēseli Mefistofelim un izšķiras no savas mūža mīlestības Roksanas Simpsones. Pēc dažiem gadiem, kad Džonijs kļuvis par slavenu motošova zvaigzni, viņa ceļi krustojas gan ar Roksanu, gan Mefistofeli, kurš sola atbrīvot Džonija dvēseli ar nosacījumu – Džonijam jākļūst par Rēgu bruņinieku un jāpilda soģa pienākumi. Bet nekas šajā dzīvē nav mainījies – kas parakstījis vienošanos ar Mefistofeli, tam dzīve nebūs tāda kā agrāk. 16. februārī pasaules pimizrāde filmai Rēgu bruņinieks (Ghost Rider), kurai scenāriju rakstījis un pie režisora pults stāvējis Marks Stīvens Džonsons. Lomās Vess Bentlijs, Eva Mendesa, Pīters Fonda u.c. Filmai ražošanas budžets ir 55 miljoni dolāru un kas veidota, balstoties uz viena no slavenajiem Marvela komiksiem, galveno lomu – Džoniju Bleizu/Rēgu bruņinieku – atveido Nikolass Keidžs. Neilgi pirms filmas uzņemšanas viņš pārdeva savu unikālo komiksu kolekciju. Šī ir jau 18. filma, kas veidota pēc Marvela komiksu motīviem. Vīri melnā, Asmens, Zirnekļcilvēks – tās ir tikai dažas filmas, kurām, jau zināms, līdz 2009. gada beigām pievienosies vēl deviņas. Drīz – 4. maijā – uz ekrāniem iznāks Zirnekļcilvēks3, kura veidošanai iztērēta iespaidīga summa – 250 miljoni dolāru. Zināšanai – iepriekšējais Zirnekļcilvēks2 "sevi atpelnīja" četrkārt. Turklāt Marvela komiksu finansiālā dzīve uz lielajiem kinoekrāniem ir ļoti produktīva – tie kopumā nopelnījuši piecus miljardus dolāru.

Bērnu spēlītes

Provinces pilsētiņa. Vairākas ģimenes, savstarpēji nepazīstamas, tomēr viņu ceļi krustojas sporta laukumā, baseinā, uz ielas... Pazīšanās izrādās gan romantiskas, gan nežēlīgas, gan bīstamas... Drāma Bērnu spēlītes (Little Children) veidota pēc Toma Perotas romāna Little Children motīviem, filmas režisors un scenārija līdzautors ir Tods Fīlds sadarbībā ar Tomu Perotu, lomās Dženifera Konelija, Patriks Vilsons, Keita Vinsleta, Džekijs Ērls Heilijs u.c. Arī filma Bērnu spēlītes var cerēt uz kādu Oskaru – tai nominēta gan Keita Vinsleta kategorijā labākā aktrise (šī viņai ir piektā Oskara nominācija, lai gan balvu viņa tā arī nav ieguvusi un, visticamāk, to neiegūs arī šoreiz, jo tā tiek prognozēta Helēnai Mirenai), Džekijs Ērls Heilijs kā labākais otrā plāna aktieris, gan nominācijā – adaptētais scenārijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu