Grupa R.E.M. tiks uzņemta ASV Rokenrola slavas zālē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas rokgrupa R.E.M. ir to piecu mūziķu vidū, kuri izraudzīti uzņemšanai ASV Rokenrola slavas zālē.

Vēl ceremonijā, kas notiks martā, Rokenrola slavas zālē tiks uzņemta rokgrupa "Van Halen", dziedātāja Petija Smita, hiphopa pionieris "Grandmaster Flash" un sešdesmito gadu meiteņu grupa "The Ronettes".

Pretendentus izvēlas aptuveni 600 mūzikas industrijas ekspertu. Mūziķi var tikt uzņemti Ohaio štata Klīvlendas pilsētā esošajā ASV Rokenrola slavas zālē un muzejā 25 gadus pēc pirmā ieraksta iznākšanas.

R.E.M., kas izlaida savu debijas singlu 1982.gadā, pasaules slavu ieguva tikai 1991.gadā ar albumu "Out of Time", kurā bija tādas populārs dziesmas kā "Losing My Religion" un "Shiny Happy People".

"Van Halen", kuru 1974.gadā dibināja Nīderlandē dzimušais ģitārists Edijs van Heilens kopā ar savu vecāko brāli Aleksu, Maiklu Antoniju un Deividu Lī Rotu un kuras 1978.gada disks "Van Halen" ASV tika pārdots vairāk nekā desmit miljonos eksemplāru, ir viena no ASV veiksmīgākajām hārdroka grupām ar tādiem hitiem kā "Dance The Night Away" un "Jump".

Petiju Smitu visvairāk pazīst pēc viņas 1975.gadā izdotā debijas albuma "Horses", kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku ietekmīgākajiem rokmūzikas albumiem, un singla "Because The Night", ko viņa sarakstīja kopā ar Brūsu Springstīnu.

"Grandmaster Flash" tiek uzskatīts par vienu no hiphopa aizsācējiem un piedalījies tādu astoņdesmito gadu klasisko hiphopa skaņdarbu ierakstā kā "The Adventures of Grandmaster Flash on The Wheels of Steel" un "The Message".

Grupas "The Ronettes" hitu skaitā bija tādas dziesmas kā "Be My Baby", "Baby I Love You" un "Walking in The Rain".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu