"Arcade Fire" saņem trīs "Brit Awards" nominācijas (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā šodien tika paziņotas Britu mūzikas balvu nominācijas.

Kanādiešu indīrokeri "Arcade Fire" tikuši pie trīs Britu mūzikas balvas nominācijām - grupa pretendē uz balvām labākās jaunās grupas un labākās ārzemju grupas kategorijā, kā arī par labāko albumu "Funeral".

Dziedātājs Džeimss Blants un britpopa grupa "Kaiser Chiefs" ir saņēmuši visvairāk nomināciju Britu mūzikas balvām, jo izvirzīti piecās kategorijās katrs.

Blants, kura dziesma "You''re Beautiful" pagājušajā gadā iekaroja daudzu mūzikas topu virsotnes, nominēts kā labākais dziedātājs un par labāko albumu.

Grupa "Coldplay" izvirzīta balvām četrās kategorijās - tai skaitā kā labākā grupa, par labāko albumu un labāko singlu.

Grupas "Blur" līdera Deimona Olbērna dibinātā animēto varoņu grupa "Gorillaz" izvirzīta labākā britu albuma un labākās grupas kategorijās.

Dziedātāja un komponiste Keita Buša, kura nesen izdeva savu pirmo albumu pēc 12 gadus ilga pārtraukuma, nominēta labākās dziedātājas kategorijā un par savu atgriešanās dubultalbumu "Aerial".

Bušai labāko britu dziedātāju kategorijā būs jāsacenšas ar Šarloti Čērču, Keitiju Melua, K.T.Tanstelu un Natašu Bedingfīldu.

Skotu dziedātāja un dziesmu autore Tanstela, kura līdz pagājušajam gadam nebija plaši pazīstama, nominēta kopumā trīs kategorijās.

Savukārt Robijs Viljamss varētu sasniegt rekordu, saņemot jau 15. Britu mūzikas balvu, jo viņš ir nominēts britu labākā dziedātāja kategorijā.

Līdz ar Vilu Jangu un Aienu Braunu nominēta arī grupa "Anthony and the Johnsons", kura saņēma 2005. gada "Mercury" balvu.

Grupa U2 nominēta divās starptautiskajās kategorijās, un divām balvām izvirzīta arī jaunā britu rokgrupa "Hard-Fi".

Par balvu labākajam britu singlam, kuras ieguvēju noteiks britu komerciālās radiostacijas klausītāji, cīnīsies Džeimss Blants, "Sugababes", mūzikas veterāns Tonijs Kristijs un šova "X Factor" uzvarētājs Šeins Vards.

Grupas "Coldplay" dziesmai "Speed of Sound" neizdevās tikt pie nominācijas, jo to pārspēja "Axel F" dziesma "Crazy Frog".

Grupas "Kaiser Chiefs" līderis pavēstīja, ka viņiem piešķirtās piecas nominācijas esot pamatotas.

"Es nesaku, ka mēs neesam šokēti, bet nedomājiet, ka tādi būs cilvēki tur ārā. Es neuzskatu Džeimsu Blantu par mūsu galveno sāncensi - mēs esam kā krīts un siers," viņš sacīja.

Savukārt grupas "Hard-Fi" dziedātājs Ričards Ārčers atzina, ka jūtas pārsteigts par to, ka grupa ir nominēta - turklāt līdzās tādai grupai kā "Coldplay".

Britu mūzikas balvu pasniegšanas ceremonija notiks 15.februārī, un to jau otro gadu pēc kārtas vadīs Kriss Evanss.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu