Armēņu džeza kvintets "Ulikhanyan Quintet" Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4.jūnijā Rīgā, klubā "Godvil", pirmo reizi uzstāsies džeza kvintets "Ulikhanyan Quintet" no Armēnijas, informēja koncerta rīkotāju pārstāvis Vladimirs Rešetovs.

"Ulikhanyan Quintet" ir savdabīgs džeza, armēņu folka un progresīvās mūzikas sajaukums akadēmiskā formātā.

Grupas kompozīcijās, kas galvenokārt balstītas klasisko komponistu skaņdarbos, pārsteidzošā veidā apvienojas akadēmiskā nopietnība ar humoru un virtuozitāti.

"Ulikhanyan Quintet" pirmsākumi meklējami 1997.gadā, kad klarnetists Martins un saksofonists Dima nolēma dibināt grupu, kas nelīdzinātos nevienai citai. Drīz vien sastāvs paplašinājās līdz kvintetam. Cītīgie mēģinājumi un rūpīgs darbs ar repertuāru pēc pāris gadiem vainagojās ar koncertu sēriju pārpildītās Erevānas Kamermūzikas nama zālēs, pēc kuras ansambli uzaicināja uzstāties vairākās Libānas pilsētās. Pēc tam bija piedalīšanās mākslu festivālā Kazahstānā, veiksmīgi koncerti Francijā, Sīrijā un Jordānā.

2003.gadā, kad visā pasaulē plaši atzīmēja 20.gadsimta dižā armēņu komponista Arama Hačaturjana simtgadi, "Ulikhanyan Quintet" nospēlēja koncertu ar savdabīgu programmu. To filmēja Krievijas telekanāls, un mūzika kolektīva izpildījumā pēc tam tika iekļauta filmā "Hačaturjana gadsimts".

Kvintets atzīts par vienu no labākajiem 20.gadsimta klasiķa skaņdarbu interpretiem. 2006.gadā "Ulikhanyan Quintet" saņēma kultūras centra "Narekaci" prēmiju, bet pēc gada tika izdots grupas otrais albums "Way To A Temple", pēc kura sekoja koncertturneja pa Francijas pilsētām.

Rīgā "Ulikhanyan Quintet" uzstāsies pirmo reizi. Koncertā kopā ar "Ulikhanyan Quintet" piedalās arī viena no ievērojamākajām Armēnijas vokālistēm Lusine Kčozjana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu