Ridlijs Skots: Kannas ir tirgus placis (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu režisors Ridlijs Skots (Ridley Scott) paziņojis, ka kino kā "tīrā māksla" ir absurds koncepts un Kannu kinofestivāls ir tirgus placis, kurā režisori un producenti cenšas pārdot savas filmas.

Šā gada festivāls, kas norisināsies no 12. līdz 23.maijam, tiks atklāts ar režisora jauno filmu "Robin Hood" ("Robins Huds") ar Raselu Krovu galvenajā lomā. Tomēr Skots neuzskata, ka piedalīšanās Eiropas prestižākajā kinofestivālā, kur vienuviet sapulcējas izcilākie kino meistari, nozīmē, ka viņa jaunākā filma ir "lielā māksla".

"Kannas ir tirgus placis, jo tas ir tas, ko mēs darām. Mēs veidojam filmas un cenšamies, tās pārdot," paziņoja Skots.

Ir absurdi teikt, ka runa ir par tīro mākslu. Runa ir par to, kā tu pārdod savu filmu.

Man vienalga, vai tā ir lielbudžeta vai mazbudžeta, bet, ja es to nepārdodu, nav jēgas to uzņemt."

Festivālā savu pirmizrādi ārpuskonkursa programmā piedzīvos ne tikai Skota kinolente, bet arī Olivera Stouna drāma "Wall Street: Money Never Sleeps" un Vudija Alena melodrāma "You Will Meet a Tall Dark Stranger" ar Naomi Vatsu, Entoniju Hopkinsu, Antonio Banderasu un Džošu Brolinu galvenajās lomās.

Konkursa programmā par galveno balvu ar saviem darbiem cīnīsies tādi režisori kā Takeši Kitano, Abāss Kijārostamī, Maiks Lī, Ņikita Mihalkovs un citi. Kopumā konkursā piedalīsies 16 filmas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu