Finx "Sākums un gals" (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Jelgavas popgrupa "Finx" sāk pavasari ar jaunu radio singlu un līdz rudenim plāno tikt galā ar albumu, ziņo grupas mūziķi.

Dziesma "Sākums un gals"’ ir finksiešu pavasara ierakstu sesijas veikums un topošā albuma priekšvēstnesis. Dziesmas tekstam grupa iedvesmojusies no latviešu literatūras klasiķa Raiņa dzejoļu krājuma "Gals un sākums’", kas savā veidā atklāj cilvēka eksistences galveno iemeslu.

Mēs esam ļoti gandarīti par paveikto un par iespēju caur Raini vēstīt plašākai publikai savas emocijas un dzīves uztveri,

stāsta grupas dalībnieki. Iepriekšējos mēnešos grupa ierakstījusi vairākas dziesmas savam nākamajam albumam. Tiek domāts arī par krieviski runājošo auditoriju. Iedrošināti ar "Ti pozovi, i ja vernus"’ panākumiem, mūziķi vairākām dziesmām radījuši arī krievu versijas. Singls ar dziesmu latviešu un krievu valodā (dziesmas krievu versijas nosaukums "Gdje bi ti nebil") radiostacijās varētu sākt skanēt tuvāko nedēļu laikā. Šis ir jau trešais jaunā albuma singls.

Patlaban Finx plānos nav paredzētas lielas aktivitātes, jo līdz ar studijas darbu pabeigšanu grupa nolēmusi baudīt vasaru. Savukārt rudenī gan jaunās, gan vecās dziesmas būs dzirdamas koncertos.

Finx:

Guntis Dūmiņš – sitamie instrumenti, programmēšana,

Uldis Jaunzems – ģitāra,

Artis Viklants – bass.

Kopš pagājušā gada kolektīvam pievienojusies šarmantā dziedātāja Marta Kukarane. Grupas debijas albums "NA-NA-HA" izdots 2005. gadā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu