Kannu organizatori nosauc programmas filmas (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Parīzē notikušajā preses konferencē Kannu kinofestivāla organizatori paziņojuši 16 filmas, kas piedalīsies festivāla konkursā.

Festivālā, kas šogad norisināsies no 12. līdz 23.maijam, par prestižo "Zelta palmas" balvu cīnīsies tādi kino meistari kā Takeši Kitano, Abāss Kijārostamī, Maiks Lī, Ņikita Mihalkovs un citi. Ārpus konkursa programmā būs redzami arī Vudija Alena, Olivera Stouna un Stīvena Frīrsa veikumi.

Festivāla direktors Terijs Fremo atklāja filmu programmu preses konferencē, kas tika sarīkota nedēļu ātrāk, nekā tas bija paredzēts sākumā, lai "uzkurinātu interesi, pirms festivāls ir sācies", paskaidroja Fremo. Pasākumu boikotēja vairākas lielās ziņu aģentūras, ieskaitot "Reuters", AP un AFP, protestējot pret festivāla organizatoru plānotajiem ierobežojumiem pasākumu atspoguļošanā video ziņās. Kā TVNET jau vēstīja, festivāla rīkotāju lēmums ierobežot ziņu aģentūru iespējas video ziņās atspoguļot sarkano paklāju pasākumus un preses konferences saistīts ar festivāla noslēgto līgumu ar Francijas raidorganizāciju "Canal Plus" un maksas televīziju "Orange".

Kannu kinofestivāla konkursā šogad piedalīsies filmas no 13 valstīm.

"Outrage" - Takeši Kitano (Japāna)
"Outrage" - Takeši Kitano (Japāna) Foto: publicitātes
Mūsu programma izceļ faktu, ka lieliski filmu veidotāji ir dzīvi ikvienā valstī,

sacīja Fremo. "Tas nav tikai dialogs starp Eiropu un ASV, tas ir globāls dialogs."

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šogad konkursā piedalās nedaudz mazāk filmu. Piemēram, pagājušajā gadā par balvām sacentās 20 filmas, bet 2008.gadā konkursa programmā bija iekļautas 22 kinolentes. "Tagad mēs izjūtam recesijas sekas mākslinieciskajā jaunradē," paskaidroja Fremo.

Festivālā savu pirmizrādi ārpuskonkursa programmā piedzīvos vairākas filmas, tostarp Ridlija Skota kinolente "Robin Hood" ("Robins Huds"), ar kuru, kā ziņots jau iepriekš, tiks atklāts festivāls, Olivera Stouna drāma "Wall Street: Money Never Sleeps" un Vudija Alena melodrāma "You Will Meet a Tall Dark Stranger" ar Naomi Vatsu, Entoniju Hopkinsu, Antonio Banderasu un Džošu Brolinu galvenajās lomās.

63.Kannu filmu festivāla konkursa programma:

"Another Year" - Maiks Lī (Lielbritānija);

"Biutiful" - Alehandro Gonsaless Injaritu (Spānija, Meksika);

"Burnt by the Sun 2" - Ņikita Mihalkovs (Krievija, Francija, Vācija);

"Certified Copy" - Abāss Kijārostamī (Francija, Itālija, Irāna);

"Fair Game" - Dags Laimens (ASV);

"Hors-la-loi" - Rašids Bučarebs (Francija, Beļģija, Alžīrija);

"The Housemaid" - Ims Sansu (Dienvidkoreja);

"La nostra vita" - Daniele Luketi (Itālija, Francija);

"La Princesse de Montpensier" - Bertrāns Tavernjē (Francija);

"Of Gods and Men" - Ksavje Bevuā (Francija);

"Outrage" - Takeši Kitano (Japāna);

"Poetry" - Lī Čandons (Dienvidkoreja);

"A Screaming Man" - Mahmats Salehs Harūns (Francija, Beļģija, Čada);

"Tournee" - Matjē Amalriks (Francija);

"Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives" - Apičatpongs Vīrasethakuls (Spānija, Taizeme, Vācija, Lielbritānija, Francija);

"You, My Joy" - Sergejs Lozinca (Ukraina, Vācija).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu