LNO "Smilšu vīrs" Maskavas festivālā "Zelta maska"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNO

13. aprīlī prestižākā Krievijas skatuves mākslu festivāla „Zelta maska” ietvaros LNO baleta trupa Maskavā rādīs baletu „Smilšuvīrs”, kas iekļauts festivāla īpašajā programmā „Maska Plus”.

Maskavā dejos Andris Pudāns, Elza Leimane, Sabīne Guravska, Aleksejs Avečkins, Raimonds Martinovs, Intars Kleinhofs, Marinna Šmidta, Ringolds Žigis, Sergejs Neikšins un Viktors Seiko. Viesizrādes Maskavā atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Tūrisma attīstības birojs un AS Transport Systems.

„Maskavā mūsu baleta trupa pēdējo desmit gadu laikā ir viesojusies tikai vienu reizi – Ņemiroviča-Dančenko teātrī 2006. gadā dejojām A.Maskata baletu Bīstamie sakari un A.Adāna baletu Korsārs. Maskavas baleta publika ir ļoti prasīga un zinoša, tāpēc katra reize uz Krievijas galvaspilsētas skatuvēm ir īpašs izaicinājums, Šoreiz esam iekļauti festivālā Zelta Maska, kas pulcē arī plašu profesionāļu loku. Programmā Maska Plus ir īpaša ārpuskrievijas mākslas izlase, kurā šogad kopā ar mums viesojas arī pasaules līderi mūsdienu skatuves mākslās - Jana Fabres teātris, Azūra Bārtona deju kompānija u.c. kolektīvi,” atzīmē LNO galvenais baletmeistars Aivars Leimanis. Kristiana Špuka balets „Smilšuvīrs” 2008.gadā ieguva Latvijas Gāzes balvas Operai skatītāju simpātijas balvu, kā arī tika nominēts laikraksta Diena Kultūras balvai.

16. Krievijas teātra festivāls Zelta maska notiek Maskavā no 27. marta līdz 15. aprīlim, bet balvas laureāti dramatiskā teātra, operas, baleta, operetes/muzikālā teātra un leļļu teātra nominācijās tiks godināti apbalvošanas ceremonijā 16. aprīlī.

Turpinot 2009. gada pozitīvo pieredzi, otro reizi tiek organizēta Zelta maskas ārpuskonkursa programma Maska Plus ar daudzveidīgu laikmetīgā teātra piedāvājumu, kas tapis, balstoties uz Zelta maskas ekspertu Krievijā, Baltijā un NVS valstīs redzēto un ieteikto. Latviju šajā programmā pārstāvēja arī Jaunais Rīgas teātris.

Viesizrādēs baleta trupa var doties, pateicoties arī AS Transport Systems atbalstam – ziedojot 50 tūkstošus latu, uzņēmums ir kļuvis par baleta patronu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis norāda: „Mūsu baleta meistari jau izsenis ir slaveni ārpus Latvijas, un viņu paveiktais sasaucas arī ar Transport Systems mērķiem – nest mūsu valsts vārdu pasaulē. Novēlu mūsu māksliniekiem panākumu pilnas viesizrādes un ļoti ceru uz Maskavas publikas atzinību!”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu