Orķestris "Rīga" organizē festivālu "Windstream"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" rīko savu pirmo pavasara festivālu "Windstream", kura laikā notiks astoņi koncerti, žurnālistiem stāstīja pūtēju orķestra direktore Ilona Breģe.

Festivāls, kas tiks atklāts 20.martā un ilgs līdz 10.aprīlim, piedāvās koncertus dažādām mūzikas gaumēm, organizējot gan kamermūzikas koncertus, gan koncertus ar latviešu autoru darbiem, kā arī izklaides mūzikas koncertus. Rīgas domes paspārnē esošais profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" nevar pretendēt uz daudzu ārvalstu viesu piesaisti savā festivālā, kā tas ir citiem Rīgā notiekošajiem mūzikas festivāliem, tomēr orķestris var piedāvāt visdažādākajai Rīgas auditorijai veltītus koncertus, kas būs arī bez maksas, uzsvēra Breģe.

Festivāla atklāšana

Festivāls tiks atklāts 20.martā ar bezmaksas koncertu "Pavasara ieskandināšana", kas notiks Rātslaukumā. Šis koncerts iecerēts kā muzikāli interaktīvs pasākums rīdziniekiem un pilsētas viesiem, jo būs gan muzikāli priekšnesumi, gan arī atrakcijas, vēstīja orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

Festivāla atklāšanas koncerts iecerēts plkst.12 ar nelielu mūziķu koncertu, bet pēc tam mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā interesentiem būs iespēja ļauties fantāzijas lidojumam, lai zīmējumā vai gleznojumā atveidotu festivāla nosaukumu "Windstream". Paralēli zīmēšanai interesenti varēs aprunāties ar orķestra mūziķiem, kā arī, iespējams, izmēģināt kāda instrumenta spēlēšanu.

23.martā pūtēju orķestra "Rīga" jaunajā mājvietā, Kronvalda bulvārī 8, notiks kamermūzikas koncerts, kurā piedalīsies orķestra "Rīga" trombonu kvartets un sitaminstrumentu ansamblis, savukārt 25.martā Rīgas Domā sadarbībā ar koncertorganizāciju "Ave Sol" notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltīts koncerts. Šajā koncertā piedalīsies valsts akadēmiskais koris "Latvija", Rīgas kamerkoris "Ave Sol", orķestris "Rīga", kā arī solisti - Sonora Vaice un Ingus Pētersons. Koncerta diriģents būs Andris Poga. Šajā koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos Ilonas Breģes "Rekviēms".

Kamermūzikas koncerts notiks arī 31.martā Kronvalda bulvārī 8. Šajā koncertā piedalīsies pūšaminstrumentu kvintets "Quintus Anima", kurā piedalās Anete Toča, Egils Upatnieks, Mārtiņš Upatnieks, Mārtiņš Circenis, Linda Eizenberga un Atvars Lakstīgala. Koncertā piedalīsies arī pianiste Agnese Egliņa. Šajā koncerta programmā tiks atskaņota krievu mūzika.

Mocarta "Rekviēms"

Volfganga Amadeja Mocarta "Rekviēms" skanēs Sv.Jāņa baznīcā 2.aprīlī. Šajā koncertā klausītājiem būs iespēja jaunā versijā noklausīties Mocarta "Rekviēma" izpildījumu. Koncertā bez orķestra "Rīga" piedalīsies arī trīs kori - Rīgas kamerkoris "Ave Sol", "Fortius" un "Austrums", kā arī solisti - Sonora Vaice, Ilona Bagele, Viesturs Jansons un Krišjānis Norvelis.

Otrajās Lieldienās jeb 5.aprīlī Sv.Pētera baznīcā diriģenta Raita Ašmaņa vadībā notiks orķestra "Rīga" koncerts, kurā skanēs komponista Riharda Štrausa un citu komponistu mūzika, bet 7.aprīlī koncertzālē "Ave Sol" sadarbībā ar flautu kvartetu "4Tune" būs baudāms multimediāls projekts "Skaņu vīzijas", kurā mūzika saplūdīs ar dejām un video projekcijām.

Festivāls "Windstream" noslēgsies 10.aprīlī ar koncertu Lielajā ģildē. Noslēguma koncertā piedalīsies orķestris "Rīga", kā arī solisti Intars Busulis un Harijs Bašs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu