"BRIT Awards" triumfē Gāga, Florense un JLS (29)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu popmūzikas zvaigzne Lēdija Gāga (Lady Gaga) vakar Londonā notikušajā "BRIT Awards" balvu pasniegšanas ceremonijā saņēma veselus trīs apbalvojumus. Nozīmīgas balvas arī Florensei Velšai (Florence Welch) jeb Florence & The Machine un "X-Factor" popgrupai JLS.

Ceremonijā ar priekšnesumiem uzstājās pati Gāga, Leičestras rokeri Kasabian, interesants bija Florenses Velšas un repera Dizija Raskala (Dizzee Rascal) duets, kā arī bijušā grupas "Oasis" solista Liama Galahera (Liam Gallagher) komentārs par savu vecāko brāli.

Lēdija Gāga, kas Lielbritānijā 2009.gadā pārdevusi vairāk singlu nekā jebkurš cits mūziķis, saņēma balvas kategorijās "Labākā ārzemju solomāksliniece", "Labākais 2009.gadā popularitāti ieguvušais ārzemju mūziķis vai grupa" un "Labākais ārzemju albums" ("The Fame" (Interscope).

Florense Velša jeb projekts Florence + The Machine
Florense Velša jeb projekts Florence + The Machine Foto: AFP/LETA

"BRIT Awards" ceremonijas 30. jubilejas īpašo balvu – "Labākais britu albums pēdējos 30 gados" no grupas Slade dalībnieka Nodija Holdera (Neville John "Noddy" Holder) saņēma Mančestras brašuļi Oasis par savu otro albumu "(What's The Story) Morning Glory?", kas iznāca 1995. gadā. Pēc balvas uz skatuves kāpa Galahers jaunākais un, pateicoties visiem saviem grupas biedriem par kopīgi iegūto balvu, viņš apzināti nepieminēja savu brāli Noelu, kurš ir gandrīz visu "(What's The Story) Morning Glory?" dziesmu autors. 

Liams bija arī ceremonijas vienīgā starpgadījuma vaininieks - pēc balvas saņemšanas viņš iesvieda statueti tieši pūlī.

Par Britu mūzikas balvas ceremonijas visu laiku labāko uzstāšanos tika nosaukts 1990. gadu meiteņu popgrupas Spice Girls priekšnesums 1997. gadā. Par labāko rokgrupu atzīti Kasabian. Televīzijas šova "The X Factor" puišu grupa JLS (Jack the Lad Swing) saņēma divas balvas - "Labākā debija"  un "Labākais singls" ("Beat Again"). Labākais britu solomākslinieks - britu reperis Dizijs Raskals, bet par gada labāko ārvalstu dziedātāju tika nosaukts reperis Jay-Z.

Televīzijas šova "The X Factor" puišu grupa JLS
Televīzijas šova "The X Factor" puišu grupa JLS Foto: AFP/LETA

Lai arī Florense Velša "Labākās britu dziedātājas" titulu zaudēja Lilijai Alenai, viņa saņēma vienu no svarīgākajiem apbalvojumiem par "Labāko gada albumu" - "Lungs" (Island/Universal).

Balvu par īpašu ieguldījumu britu mūzikas industrijas attīstībā saņēma popmūzikas veterāns Robijs Viljamss (Robbie Williams).

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu