Gada balvas pasākumā uzstāsies viesi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas apbalvošanas pasākumā, kas jau nākamnedēļ notiks Latvijas Nacionālajā operā, ar priekšnesumiem uzstāsies ne tikai pašmāju mākslinieki, bet arī viesmākslinieki no ārvalstīm, informēja Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes priekšsēdētājas asistente Līga Markova.

Lai uzstātos svinīgajā pasākumā, Rīgā speciāli ieradīsies Anglijas deju mūzikas zvaigzne Rita Kempbela, kā arī Somijas smagā roka grupa Reckless Love.

Rita Kempbela

Rita Kempbela ir viena no Anglijā pieprasītākajām studijas vokālistēm, dziesmu autorēm un koncertu izpildītājām. Viņas vokāls dzirdams daudzos klubu un mūzikas hitos. Kā dziesmu līdzautore un vokāliste viņa sadarbojusies arī ar daudziem zināmiem māksliniekiem.

Uz Latviju mākslinieci atvedusi sadarbība ar mūsu pašu deju mūzikas mākslinieku «[Ex] da Bass» jeb Mareku Daini, kas sadarbībā ar kompāniju «Mikrofona ieraksti» un producentu Lotaru Lodziņu strādā pie sera Pola Makartnija dziesmas «No More Lonely Nights» jaunās versijas ieraksta. Tieši izdevēju veiksmīgas darbības rezultātā tika panākta vienošanās ar Kempbelu par viņas līdzdalību šīs dziesmas ierakstā.

Šīs dziesmas jaunās versijas pirmatskaņojums notiks uz Latvijas Nacionālās operas skatuves Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas pasākumā.

Reckless Love

Savukārt ar īstu rokenrolu gada balvas apmeklētājus un skatītājus sola pārsteigt somu grupa «Reckless Love». Šīs grupas vārds Latvijā kļuva plašāk pazīstams pērnajos Ziemassvētkos, kad somu roka izpildītāji ar dziedātāju Ivo Fominu kopā ierakstīja pazīstamo Ziemassvētku dziesmiņu «Jingle Bells». Singls tika atskaņots ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā un Somijā.

Dažādus pārsteigumus Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas apbalvošanas pasākumam būs sarūpējuši arī pašmāju mākslinieki, uzstājoties līdz šim nespēlētos sastāvos. Nebijušu sadarbību veido grupa «Musiqq» kopā ar «PeR», šlāgermūzikas apvienība «Patrioti LG» uzstāsies kopā ar Eriņu ģimeni, savukārt latviešu smagā roka pārstāvji grupa «Skyforger» veidos sadarbību ar folkloras grupu «Auļi». Par patīkamiem pārsteigumiem rūpēsies arī citi mūziķi.

Jau ziņots, ka «Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2009» apbalvošanas ceremonija notiks 23.februārī Latvijas Nacionālajā operā, kurai līdzi varēs sekot arī tiešraidē televīzijas kanālā «TV3».

Balva tiks piešķirta 17 nominācijās. Šogad Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva tiks pasniegta jau 14.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu