Lil Wayne "Rebirth" (31)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pirms došanās uz cietumu Lil Veins (Lil Wayne) paspējis paveikt daudzas lietas - ierakstīt jaunu albumu, piedalīties dažādos blakus projektos, izdot dokumentālo filmu un pat, kā ziņo prese, tuvākajās dienās paspēs savest kārtībā savus "bling bling" zobus.

Lil Wayne "Rebirth"

(Cash Money)

5/12

Starp citu, noskatoties minēto dokumentālo filmu "The Carter", kurā attēlotas Veina gaitas vēl pirms komerciāli veiksmīgā "Tha Carter III" izdošanas, iespējams gūt diezgan precīzu priekšstatu par 27 gadus veco reperi vārdā Dveins Kārters. Man bija interesanti uzzināt, ka Veins tiešām 100% ir nodevies mūzikai, ir izteikts darbaholiķis un liels kāda īpaša (Veinam vien zināmas receptes) sīrupa cienītājs...

Lil Wayne "Rebirth"
Lil Wayne "Rebirth" Foto: Publicitātes foto

Kad presē izskanēja ziņas, ka Veins nolēmis ierakstīt roka albumu, biju pārsteigts... Vai Veins spēs tikpat veiksmīgi darboties ar elektrisko ģitāru un dzīvajām bungām, kā tas viņam padodas ar bītiem? Diemžēl veiksmīgu un vērā ņemamu tumšādaino rokmūziķu (es nerunāju par blūzu) pasaulē nav daudz, katrā ziņā pozitīvu paraugu (Džimijs Hendrikss) ir mazāk nekā viduvējību ("Living Colour", Lenija Kravica roka centieni). Protams, hiphopa mūzikā laiku pa laikam notiek šāda koķetēšana ar rokmūziku, atceros, pirms vairāk nekā desmit gadiem P Didijs (P Diddy) ierakstīja roķīgos "It's All About the Benjamins" un kopā ar Džimiju Peidžu (Jimmy Page) "Come With Me" 1980. gados Run DMC sadziedājās ar "Aerosmith" u.c. Tomēr agri vai vēlu katrs atrod savu nišu un dara to, kas padodas vislabāk.

"Rebirth" gan nav rokmūzikas albums roka tradicionālā izpratnē. Jā, ierakstā dzirdamas elektriskās ģitāras, dzīvās bungas, bass, bet tam visam pa virsu sev pierastā manierē rečitē Veins (tikai epizodiski iedziedoties), tādējādi sakausējot repa un roka elementus. Daži skaņdarbi pat ir vairāk balstīti uz hiphopa bītiem, piemēram, viens no singliem "On Fire" (skat. video).

Diemžēl Veina izpratne par labu rokmūziku aprobežojas ar dažādiem primitīviem hārdroka ģitāras rifiem

, kas sasaucas ar dažu labu emo roka grupu. Tas, ka šim roka projektam Veins vēlējies piesaistīt Fall Out Boy, jau vien liecina  - pirmkārt, par roka analfabētismu, otrkārt, par sliktu gaumi, treškārt, par komerciāli virzītu projekta mērķi. Būtu kaut vai mēģinājis sadarboties ar to pašu Džeku Vaitu (Jack White) vai kaut vai Kings Of Leon...

Interesanti, ka atsauksmes un kritiķu vērtējumi par šo plati arī nav pārāk glaimojoši. Mūzikas portāls "Metacritic", kurš apkopo pasaules lielāko mūzikas izdevumu recenzijas un to vērtējumus, tīri matemātiski izrēķinājis vidējo "Rebirth" vērtējumu - 3,6/10. Tas ir septītais sliktākais vērtējums portāla vēsturē.

Arī es pievienojos skeptiķiem, kaut gan, protams, atsevišķi muzikāli fragmenti albumā ir pietiekami veiksmīgi (interesanta ir Veina un Eminema kopīgā dziesma, arī pirmais singls "Prom Queen" ir klausāms), taču kopumā šis eksperiments, manuprāt, nav izdevies un dos Veinam vielu pārdomām.

Pārdomām šim vīram atvēlēts vesels gads ieslodzījumā Ņujorkas labošanas iestādē.

Atgādināšu, ka reperis notiesāts par nelikumīgu ieroča glabāšanu un sodu sāks izciest marta sākumā.

Izdošanas datums - 02.02.2010.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu