Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (12.d.) (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzdūros kādam pagājušogad iesāktam, bet nepabeigtam apskatam. Jūsu uzmanībai rubrikas "Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem" 12. izlaidums, tiesa, ar jau nedaudz paveciem skaņdarbiem.

Wave Machines "The Greatest Escape We Ever Made"

Wave Machines ir četri puiši no Liverpūles, kas sāka savu muzikālo darbību 2007.gadā. Pagājušā gada vasarā klajā nācis grupas debijas albums "Wave If You're Really There", kas muzikāli ir Bee Gees un Hot Chip sakausējums.

The Joy Formidable "Cradle"

Ziemeļvelsas trio ar simpātisko blondīni Ritziju Braienu (Ritzy Bryan) atsauc atmiņā kaut ko no 1990.gadu daiļā dzimuma indie - "Sleeper", "Lush", "Echobelly" u.c. Lieliskais "Cradle" ņemts no 2009.gada plates "A Balloon Called Moaning".

Desire "Under your spell"

Mūsdienu disko mūzikas izdevniecības "Italians Do It Better" (atcerieties Glass Candy un Chromatics?) apgādā pagājušogad izdots Monreālas/Portlendas apvienības Desire (vokāliste Megana Luise un producents Džonijs Džuels (arī Glass Candy un Chromatics dalībnieks)) albums "II". Tas gan nav tik izcils kā pieminēto izdevniecības kolēģu albumi, taču kopumā gana baudāms. "Under Your Spell" ir mans plates favorīts.

Theoretical girl "Rivals"

Theoretical girl ir viena meitene - Eimija Tērnidža no Sautendas. Pagājušogad "Memphis Industries" apgādā klajā laists projekta debijas albums "Divided", kurā atrodama arī viena ļoti simpātiska dziesma "Rivals". Albuma asociācijas ar "St Etienne", "Franz Ferdinand".

Dodos "Fables"

Sanfrancisko muzikālais kolektīvs Dodos savu jauno studijas albumu izdeva pagājušā gada augusta beigās. Merika Longa (Meric Long) un Logana Krēbera (Logan Kroeber) dueta jauno plati "Time To Die", kas sekoja 2008.gada debijai, producējis Fils Eks (Fleet Foxes, The Shins). Grupai pievienojies arī jauns dalībnieks - 21 gadu vecais vibrofona spēles meistars Kītons Snaiders (Keaton Snyder). Lai arī viss albums nav kopumā spēcīgs, šis - "Fables" ir viens no pagājušā gada vislabākajiem singliem! Jaudīgi!

Art Brut "Alcoholics Unanimous"

"Bring Me Tea! Bring Me coffee!" Londonas postpanka kolektīva Art Brut ekscentriskais līderis Edijs Argoss (Eddie Argos) ir sasodīts ģēnijs! Lai arī pagājušogad izdotais grupas albums "Art Brut vs Satan" nav vērtējams kā izcils, bez pērlēm tas nav izticis. "Alcoholics Unanimous" ir perfekts. Jāpiebilst, ka albuma producents ir neviens cits kā leģendārais grupas Pixies līderis Frenks Bleks jeb Black Francis. Tas šajā dziesmā jūtams.

Elizabeth And The Catapult "Taller Children"

Tas, protams, vairs nav asprātīgi - Florence and the Machine, Marina and the Diamonds ... arī Elizabeth And The Catapult. Bruklinas grupas dziedošā balss Elizabete Zimane (Elizabeth Ziman) kopā ar mūziķiem Denu Moladu (Dan Molad) un Pītu Lališu (Pete Lalish) pagājušogad izdeva simpātisku albumu "Taller Children", ko producējis Maiks Mogiss (Mike Mogis). Albuma tituldziesma atgādina kaut no Leslijas Feistas skaņu pasaules.

Discovery "So Insane"

Discovery ir amerikāņu elektroniskās mūzikas apvienība, kuru izveidojuši "Vampire Weekend" taustiņinstrumentālists Rostams Batmanglijs (Rostam Batmanglij) un "Ra Ra Riot" dalībnieks Vess Mailss (Wes Miles). Albums "LP" kopumā bija ne īsti labs, ne arī slikts, bet tajā noteikti bija atrodami vismaz divi lieliski singli - "I Want You Back" (Jackson 5 dziesmas versija) un šis - "So Insane". Pievienotais video ir kāda fana animēta versija.

Cornershop "The Roll Off Characteristics (Of History In The Making)"

2009.gadā ar plati "Judy Sucks a Lemon for Breakfast" pēc septiņu gadu pauzes atgriezās Leičestras indiešu kopienas rokgrupa "Cornershop". Lai arī šajā platē nav jauna "Brimful of Asha", šis - "The Roll Off Characteristics (Of History In The Making)" ir "Cornershop" savā labākajā formā.

Amanda Blank "Might Like You Better"

Amerikāņu reperei Amandai Blankai (īstajā vārdā Amanda Mallory) diemžēl neizdevās tas, kas šobrīd visos iespējamajos topos esošajai Kešai (Kesha). Ja Keša savos dziesmu tekstos ir diezgan atklāta, tad Amanda salīdzinoši dēvējama pat par rupju. "Might Like You Better" lieliskā necenzētā versija tikai to lieku reizi apliecina.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu