Ke$ha "Animal" (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2010.gada pirmā "karstā" popmūzikas debija ir klāt!

Ke$ha "Animal"

(RCA)

8/12

Formula ir vienkārša - Keitija Perija (Katy Perry) + Lēdija Gāga (Lady Gaga) + Afija (Uffie) = Ke$ha. Dažs labs mūzikas kritiķis jau paspējis Kešu (īstajā vārdā Keša Rouza Seberta) nodēvēt par "izvirtušu Hannu Montanu".

Tik tiešām šī 22 gadus vecā blondīne sacēlusi pamatīgu vētru ar savu debijas singlu "Tik Tok" (skat. video) - tas ir pietiekoši lipīgs, lai sacenstos ar labākajiem Lēdijas Gāgas singliem, un pietiekoši "netīrs", lai nonāktu nopietnu mūzikas izdevumu redzeslokā (diezgan uzkrītošas gan ir līdzības ar Justice "The Party"). Dziedātājas rečitējošais dziedājums sasaucas ar vienaudzi Afiju, kuras "Pop the Glock" kļuva par pagrīdes grāvēju pirms trīs gadiem. Protams, Kešas debijas plate "Animal" ir daudz komerciālāka prece.

Ke$ha "Animal"
Ke$ha "Animal" Foto: Publicitātes foto

Vēl viena "lieta", kas atšķir Kešu no citām, - attieksme! Pirmkārt jau pārliecina meitenes izvēle nefilmēties (un negūt 15 minūtes slavas) repera Flo Rida videoklipā dziesmai "Right Round", kuras piedziedājumā dzirdamā sievietes balss pieder tieši Kešai, otrkārt - debijas albuma saturiskā vadlīnija.

Proti, ja daudzos vīriešu radītos hiphopa un R&B ierakstos sieviete attēlota kā iekāres objekts, teju vai kā lieta, tad Kešas albumā par šādu "lietu" kļuvis vīrietis ("Boots and Boys" un "Blah Blah Blah").

I dont really care where you live at

just turn around boy and let me hit that.

Dont be a little bitch with your chit chat

just show me where your dicks at.

"Blah Blah Blah"

Kešas debijas plati producējis Dr. Luke (Katy Perry, Britney Spears, Kelly Clarkson un Avril Lavigne). Tradicionāli albumā kopumā ir pārāk daudz dziesmu, un tradicionāli tikai trīs no tām ir izdevušies grāvēji - "Blah Blah Blah", "Tik Tok" un īpaši ievadošais "Your Love Is My Drug".  

Vērojot un klausoties Kešu, rodas sajūta, ka meitene ir apzināti izvēlējusies provocēt ar savu valodu un zināmā mērā arī apģērbu, kuru pati dēvē par "garbage-chic" stilu, atzīstot slavenā "rollinga" Kīta Ričardsa (Keith Richards) ietekmi.

Kopumā nedaudz kaitinoši, bet labi!

Izdošanas datums - 05.01.2010.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu