“Prāta vētra” skaidro, kāpēc viņu basģitārists nav redzams uz albuma un plakātos (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašmāju populārākās grupas “Prāta vētra” sastāvā ir pieci cilvēki, bet tikai četri no viņiem parādās uz “Skārda bungu” tūres plakātiem un "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" albuma vāciņa – kāpēc tā?

Žurnālam “Privātā Dzīve” grupas bundzinieks Kaspars Roga pastāstīja, ka viņu basģitārists Ingars Viļums nebūt netiek “atstumts”: "Kas attiecas uz to, ka Ingara nav plakātos un bildēs... Pēc traģēdijas ar mūsu basģitāristu Mumiņu nolēmām, ka drukātajos materiālos vienmēr paliksim četri. Tā ir kā cepures noņemšana... Brīdis, kad aizgāja Mumiņš, mums visiem četriem bija kritisks moments. Mēs varējām gan turpināt, gan arī neturpināt. [..] Laiks iet, un daudz kas mainās. Ingars ir vairāku dziesmu līdzautors. Viņš piedalās gan komponēšanas procesā, gan videoklipos. Tāpēc nekādā veidā netiek apdalīts."

Kā jau ziņots, sestdien Jelgavā, Lielupes pļavā, notikušo grupas "Prāta vētra" tūres atklāšanas koncertu apmeklēja 28 000 skatītāju.

Pirmajā "Skārda bungu tūres" koncertā uz skatuves Jelgavā kāpa arī koncerttūres oficiālie viesi "Sudden Lights", "Prāta vētras" gospeļu koris, mūziķis "EdaVārdi", kā arī viesmūziķi no Zviedrijas Povels Olsons un Magnus Nīlsons.

Kā zināms, “prātnieki” 28. jūlijā uzstāsies Valmierā, Dīvaliņa pļavās, bet 3. augustā Ventspils Reņķa dārzā. 11. augustā grupa sniegs koncertu Daugavpilī, bet turnejas noslēgums notiks 17. augustā Mežaparka Lielajā estrādē.

"Prāta vētras" jaunākais albums "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" tirdzniecībā nonāca 25. aprīlī. Ieraksta dziesmu vārdu un mūzikas autori ir grupas dalībnieki, Ingars Viļums un albuma producenti - zviedri Povels Olsons un Davids Larsons. Albums ierakstīšana notika Rīgā, Ikšķilē un Stokholmā, un tas pieejams latviešu, krievu un angļu valodā.

Pēcāk grupa uzstāsies arī ārvalstīs – 20. oktobrī Viļņā, 29. novembrī Sanktpēterburgā, 13. decembrī Maskavā, un 29. decembrī Adelaidā, Austrālijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu