Igo ar Laimu Vaikuli sarunājis vienam par otru intervijās teikt tikai labas lietas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Pašmāju dziedātājs Igo jeb īstajā vārdā Rodrigo Fomins aizvadītajā nedēļas nogalē bija redzams uz festivāla “Laima Rendezvous Jūrmala 2018” skatuves. Sarunā ar TVNET viņš piekrita dalīties atmiņās par pašmāju un Krievijas estrādes talantīgo dziedātāju Laimu Vaikuli.

Cik ilgi tev bijis gods pazīt Laimu?

Laimu Vaikuli pazīstu no astoņdesmitajiem gadiem un ļoti cienu šo mākslinieci, uzskatu, ka viņa ir viena no ievērojamākajām Latvijas dziedātājām, un tāda bijusi jau sen. Esmu speciāli gājis uz viņas izrādēm, koncertiem, skatījos, kā viņa strādā, kā veido priekšnesumus. Man tie vienmēr likušies pārsteidzoši labi.

Ne visiem ir izdevies ar šo veiksmīgo dziedātāju satikties aci pret aci. Kāda viņa ir dzīvē?

Viņa ir kā mēs visi. Mēs, protams, veidojam kaut kādu ārējo tēlu – tas ir neizbēgami –, lai pasargātu to, kas esam īstenībā. Es domāju, ka patiesībā viņa ir sirsnīgs, vienkāršs cilvēks, kurš tāpat jūt, mīl, pārdzīvo. Pretējā gadījumā viņa nevarētu radīt tik lieliskus un atstrādātus priekšnesumus.

Laima Vaikule savā dzīvē ir daudz sasniegusi un bieži tiek dēvēta par slavenību, dīvu.

Lai tu tāds būtu, tev jāpiemīt stipram raksturam. Tas arī ir piedēvējams Laimai – stiprs, ļoti konkrēts pieprasījums pēc kvalitātes, lai viss ir nostrādāts un būtu tā, kā viņa iedomājusies. Pretējā gadījumā nesanāktu un nevienam nepatiktu.

Kā vispār iespējams tikt galā ar tik augstām prasībām pret sevi un citiem?

Tas baro. Tas ir tas, no kā šādi cilvēki dzīvo. Ja tu tādam cilvēkam atņemsi iespēju darboties un sevi pilnveidot šādā veidā, viņš vienkārši “beigsies”.

Vai atceries savu pirmo tikšanos ar Laimu?

Nevarētu teikt, ka es precīzi atceros, bet tas bija kādā 1984. vai 1985. gadā, kad es Laimu uzrunāju un lūdzu padomāt par to, vai viņa varētu mani konsultēt, palīdzēt uztaisīt vienu videoklipu dziesmai, kas man tolaik bija ierakstīta. Mēs arī par to spriedām un domājām. Nezinu, vai Laima pati to atceras, bet man šis notikums bija nozīmīgs.

Vai tev prātā palicis kāds viņas dots padoms?

Nē, mēs neesam tādā veidā komunicējuši – viens otru dzīvē pamācot. Drīzāk esam mācījušies neklātienē, skatoties viens uz otra paveikto. Bet mums bija tāda interesanta vienošanās, ka intervijās runāsim viens par otru tikai labas lietas. Man tā arī līdz šim brīdim nav nekā slikta, ko pateikt par Laimu.

Kā jau ziņots, festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala 2018" Dzintaru koncertzālē norisinājās no 19. līdz 22. jūlijam, un tajā izskanēja četras koncertprogrammas - atklāšanas koncerts, "Mīlestības vakars", "Hitu vakars" un galā koncerts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu