Dzīve pēc sprādziena

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ariana Grande un Pīts Deividsons
Ariana Grande un Pīts Deividsons Foto: MEGA/Scanpix

Dzīve pēc sprādziena. Jā, pirms turpinām, atgādināšu, ka pagājušogad maijā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā nogranda sprādziens. Tas prasīja 22 cilvēku dzīvību. Likumsakarīgi, ka pēc šāda satricinājuma ikdienas, arī radošā dzīve vairs nevarēja turpināties kā iepriekš, taču Ariana pakāpeniski no šīs situācijas izķepurojusies, ar savām dziesmām ne tik daudz sērojot, kā svinot dzīvi.  

Ariana Grande "Sweetener"

(Island)

8/12

25 gadus vecās popmūzikas lakstīgalas jaunais albums "Sweetener" ("Saldinātājs") apgājis drāmu, piedāvājot klausītājiem burbuļojošu, grūvīgu popmūzikas plati. Albums seko 2016. gada ierakstam Dangerous Woman.

Albumu galvenokārt producējis Farels Viljamss (Pharrell Williams), kura nedaudz alternatīvais R&B rokraksts piešķīris albumam individualitāti, vēsturisku kontekstu (Farels jau pazīstams ar saviem bītiem gandrīz 20 gadus). Proti, šis nav kārtējais zviedru producentu "ātrās ēdināšanas" produkts, kas, kā nesen izteikusies Madonna, rada sajūtu, ka visas popdziesmas mūsdienās skan vienādi. Tiesa, Makss Martins tomēr savu pirkstu pielicis arī šim albumam ("no tears left to cry" un "everytime"). 

Izteikti "farelīgs" (ja tā var izteikties) ir ievadošais "blazed" (nosaukums apzināti ar mazo burtu). Dziesmu Grande raksturojusi kā mīlas dziesmu - par to, ka mēs “mīlam kādu un vēlamies kopā būt". Varbūt Ariana runā par savām jaunajām attiecībām ar komiķi Pītu Deividsonu, ar kuru viņu saista romantiskas jūtas kopš šā gada maija.

Arī kopdarbs ar reperi Nikiju Mināžu "the light is coming" ir ar Farela nospiedumu. 

Foto: AFP / Scanpix

Blakus kustīgiem deju skaņdarbiem albumā netrūkst arī lirisku atkāpju, kas izceļ Arianas fantastisko balsi ("better off").

Kopumā solīds popmūzikas ieraksts, kas apliecina, ka Ariana ir nopietns spēks popmūzikā, ar kuru jārēķinās visiem.

Izdošanas datums - 17.08.2018.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu