Anglis Ņujorkā. Blood Orange "Negro Swan"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Blood Orange
Blood Orange Foto: kadrs no video

"Englishman in New York" ("Anglis Ņujorkā") - tā, citējot Stingu, gribētos raksturot britu dīvaiņa - Devona Heinsa (Devon Hynes) aka «Blood Orange» radošās gaitas lielajā šovbiznesā. 

Blood Orange "Negro Swan"

(Domino)

9/12

Pirms pārcelšanās no Lielbritānijas uz ASV aptuveni pirms desmit gadiem viņš jau bija labi zināms kā grupas "Test Icicles" un sava projekta "Lightspeed Champion" dalībnieks, taču līdz ar dzīves vietas maiņu (Heinss mitinās Ņujorkā) un projekta "Blood Orange" izveidi sākās viņa nopietnā mūzikas karjera. Viņš paspējis sadarboties ar daudziem - producējis Bejonsē māsas Solandžas (Solange), popzvaigžņu Kārlijas Rejas Džepsenas (Carly Rae Jepsen), Skajas Fereiras (Sky Ferreira) un "Haim" albumus. Kā producents viņš radījis savu īpašo rokrakstu, sakausēdams labāko no Maikla Džeksona, Prinsa un 90. gadu R&B.

Savukārt pats savos albumos sadarbojies ar "Chairlift" dziedātāju Karolīnu Polačeku (Caroline Polachek), "Blondie" dīvu Debiju Hariju (Debbie Harry), Neliju Furtado (Nelly Furtado) u.c.

Arī jaunajā Deva albumā piedalās vairāki prominenti viesi - pelnošākais hiphopa dūzis Didijs, piemēram. 

Visus Devona albumus caurvij trīs pamattēmas - viņa tumšā ādas krāsa (“June 12th,” “Sandra’s Smile,” “Augustine”), nepietiekamība (“Better Than Me,” “Always Let U Down”) un seksuālā orientācija (“Uncle ACE,” “Christopher and 6th”). Arī šis ieraksts ar skaļo nosaukumu "Negro Swan" nav izņēmums.

“No one wants to be the odd one out at times / No one wants to be the negro swan,”

viņš dzied vienā no singliem “Charcoal Baby”.

 

Negro Swan. My new Blood Orange album. August 24th. Preorder in bio.

A post shared by Blood Orange (@devhynes) on

Atgādināšu, ka "Blood Orange" iepriekšējais ieraksts "Freetown Sound" pirms diviem gadiem kronēts kā TVNET gada albums. Tik augstu biju novērtējis šo mākslinieku! Tomēr "Negro Swan" tik lielu sajūsmas vētru manī nav sacēlis. Grūti pat pateikt, kāpēc.  Albums labs, bet kaut kā tomēr "izslīd no pirkstiem", varbūt tāpēc, ka trūkst vienas nesošas lokomotīves, tādas kā iepriekšējā platē “Augustine”.

Muzikāli plate ir grūvīga, nesteidzīga fanka un R&B kolāža ar dažādām pilsētvides skaņām, monologiem. Piemēram, vienā no dziesmām (“Jewelry”) par ģimenes vērtībām, par "būšanu atšķirīgam" runā Džaneta Moka (Janet Mock) - slavena melnādainā transpersona. 

Netrūkst arī pārsteigumu - amerikāņu gospelmūzikas grupas "The Clark Sisters" dziesmas "Holy Will" kaverversija, protams, paša Didija līdzdalība. Viņš esot atsaucies uz Devona īsziņu, un dažu stundu laikā dziesma bija gatava.  

Noklausies albumu.

Izdošanas datums - 24.08.2018.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu