Izdots grupas "Menuets" trešais albums (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izdevniecībā UPE tuviem un tāliem izdots latviešu grupas "Menuets" trešais albums "Cilvēks, kas smejas".

Imanta Kalniņa mūzika ar Viktora Kalniņa dzeju tapusi vēl septiņdesmitajos gados un sākotnēji bijusi domāta teātra izrādei pēc tāda paša nosaukuma Viktora Igo romāna motīviem. Tomēr uzvedums birokrātisku šķēršļu dēļ netika uzvests un mūzika palika neierakstīta. Tikai viena dziesma no cikla tika nospēlēta "Mikrofona" aptaujas pasākuma koncertā un sāka savu ceļu pie klausītāja. Tā ir visiem zināmā "Dziesma, ar ko tu sāksies?".

Šoruden "Menuets" ieskaņoja visu dziesmu ciklu, darba aranžējumā, kuru vadīja Juris Sējāns un Juris Kulakovs, cenšoties saglabāt mūzikas sākotnēji iecerēto skanējumu, kura ideja tapusi vēl Jāņa Blūma vadībā. Ieraksta darbā piedalījušies visi deviņi pašreizējie "Menueta" dalībnieki, pieaicinot arī Normundu Šnē, Lieni Sējāni, Kristapu Grasi, Justīni Kulakovu un Zani Guļāni.

Imants Kalniņš par darba rezultātu: "Esmu gandarīts, ka cikla "Cilvēks, kas smejas" garais ceļš pie klausītāja ir vainagojies ar kompaktdiska izdošanu, kas pilntiesīgi uzskatāms par šīs mūzikas pirmatskaņojumu.”

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu