re:public nodod radiostacijām jaunu dziesmu (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ Latvijas radiostacijās sāk skanēt jaunā grupas re:public dziesma "Atbrīvots".

"Atbrīvots" ir trešais singls no 2006. gada martā gaidāmā grupas otrā studijas albuma, kurš sekos 2004. gada augustā veiksmīgi izdotajai "Strēlniecei". Dziesmas "Atbrīvots" ieraksts tika pabeigts novembra sākumā skaņu ierakstu studijā "Wolk Recording Studio", tās producents ir Aleksandrs Volks un re:public, teksta autors – Jānis Rībens un Rolands Ūdris, mūzikas autori – grupa re:public.

Jaunā re:public albuma iznākšana ieplānota marta sākumā. Grupa albumam ir radījusi vismaz 30 dziesmu, no kurām ir atlasītas 14 - 18 piemērotākās.

Grupas solists Jānis Rībens atzīst: "Dziesmā mēs atkal atgriežamies pie vispārcilvēciskām vērtībām – dzīves jēgas, cilvēciskas saskarsmes un mīlestības meklējumiem šajā materiālisma laikmetā. Muzikāli netipiska, bet saturiski atbilstoša Ziemassvētku dziesma pārdomu rosināšanai.. Savukārt jaunais albums būs smagāks un agresīvāks. Pats ieraksts līdz šim mums bija piedzīvojumiem piesātināts - bundzinieks Čakis pamanījās savainot muguras skriemeļus un viņam vairākas nedēļas tika noteikts gultas režīms. Vēl mūsu grupā ir nozīmīgas pozitīvas pārmaiņas – esam ļoti priecīgi, ka mūsu komandā tik ātri, bet veiksmīgi ir iekļāvies jaunais ģitārists - Pēteris Sadovskis."

Pēc albuma iznākšanas 2006. gada martā - aprīlī ir plānota vismaz 12 – 15 koncertu tūre pa Latvijas kultūras namiem.

re:public pirmais albums "Strēlniece" 2004. un 2005. gadā saņēma vairākas balvas - tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai kā labākais pop albums, citas nominācijas - kā labākā debija un labākā grupa, dziesma "Strēlniece" Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvā saņēma Labākās popdziesmas balvu, kā arī uzvarēja Latvijas Radio Muzikālajā bankā, ieņēma otro vietu Radio SWH Latvijas mūzikas topā un saņēma AKKA/LAA Autortiesību bezgalības balvu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu