Karīna Tatārinova mācās dziedāt džezu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maestro ir ļoti vīrišķīgs, nu jā – viņš ir vīrieša ideāls!

"Man ir tāda izjūta, ka viss, kam Raimonds Pauls pieskaras, izdodas," saka aktrise Karīna Tatārinova. Kopā ar kolēģiem no ansambļa "Drama" viņa uz Nacionālā teātra skatuves dziedās dziesmas no maestro jaunā albuma Mana privātā dzīve.

Piedzimusi un izaugusi

"Protams, dziedāt Paula dziesmas man ir īpašs notikums. Kaut vai tāpēc vien, ka ar viņa mūziku esmu piedzimusi un izaugusi. No vienas puses, tas ir pat neaptverami, kā viņa dziesmas gājušas cauri laikam," spriež Karīna un neslēpj, ka ir bijuši dažādi mūzikas stili, kas viņai dažādos laikos patikuši, un viņa nav šlāgermūzikas žanra cienītāja. "Bet ar Paulu ir citādi: Pauls ir Pauls. Viss, ko viņš dara, vienmēr sanāk. Un ir ārpus kritikas."

Pirmā profesionālā sadarbība ar maestro aktrisei bija pirms diviem gadiem, gatavojoties lielajam Jāņu ielīgošanas koncertam Valkā. Tiesa gan, Karīnai ir izjūta, ka viņa pazīst maestro visu mūžu. "Un pazīstu jau arī, jo viņš visos laikos ir bijis topā!"

Pirms šīs sadarbības Karīna bija redzējusi maestro ar vienmēr sarauktu pieri, ļoti nopietnu, pat dusmīgu sejas izteiksmi. Bet tagad viņa zina: viņš ir ļoti silts un labestīgs cilvēks ar "nenormāli" labu humora izjūtu. "Es vienkārši dievinu viņa humoru. Viņš tā prot pateikt, ka tu smejies, gar zemi krizdams. Arī vienu otru asumiņu. Taču es nevaru teikt, ka viņa kritika būtu nesaudzīga. Manuprāt, tā varētu būt daudz nesaudzīgāka, viņš varētu atļauties vairāk kritizēt. Bet nē, viņš ir ļoti iejūtīgs cilvēks."

Spirinās un grib dziedāt

Savulaik intervijā Neatkarīgajai maestro teica, ka viņam ļoti patīk aktieri, tikai viņš nevar ciest, kad viņi sāk dziedāt... "Nekad neesmu sapratusi, vai tas ir joks, vai viņš to domā nopietni. Pieļauju, ka tā varētu būt patiesība, jo viņš ir strādājis ar ļoti ģeniāliem dziedātājiem, bet aktierim dziedāšana nevar būt pirmajā vietā," spriež talantīgā aktrise. Viņa atklāj, ka maestro nemētājas ar slavinošiem vārdiem, taču viņa patika vai nepatika parādās attieksmē – ja viņam patīk, viņš piedāvā sadarboties vēlreiz. "Laikam jau viņam patika, kā mēs darbojāmies Jāņu koncertos, tāpēc piedāvāja mums taisīt arī šo koncertu," ar gandarījumu secina aktrise un apbrīno maestro pamatīgumu, ko viņš pierāda nevis ar vārdiem, bet darbiem. Un tas, kā saka Karīna, ir baigi labs novērtējums. "Jo īpaši tādiem aktieriem kā mēs, kas visiem spēkiem spirinās un grib dziedāt..."

Tā pa īstam Karīna sāka dziedāt tikai, kad bija jau izmācījusies par aktrisi. Bet viņai ir muzikālā izglītība – viņa beigusi kordiriģentus. "Protams, dziedāju jau bērnudārzā, arī savu radu lokā visādi izpildījos: uzliku saulesbrilles un attēloju Žoržu Siksnu. Dziedāju viņa repertuāru, noteikti tai skaitā bija daudzas Paula dziesmas..."

Reizē ar Ufo un Fredi

Karīnas muzikālā gaume gadu gaitā ir pamainījusies, bet ne pamatīgi. Viņa, piemēram, nekad nav fanojusi par Modern Talking un nekad arī nefanos. Bērnībā Karīna klausījās Latvijas Radio vakara džeza pārraides, un šodien džezs ir viens no viņas mīļākajiem mūzikas stiliem. "Džezā diezgan maz vēl saprotu un vēl jo mazāk varu tajā dziedāt. Bet es mācos. Vismaz reizi nedēļā eju pie, manuprāt, labākās džeza dziedātājas Latvijā Ingas Bērziņas," stāsta aktrise un uzsver, ka Inga ļoti labi nostāda balsi. "Pats jau savu balsi nedzird, tāpēc ir labi, ja kāds nokontrolē."

Karīna neslēpj – viņa dievina Intaru Busuli un apbrīno viņa augsto brīvības izjūtu. "Viss, kam viņš ķeras klāt, ir oriģināls, interesants un fantastisks!" sajūsminās aktrise un tad piebilst: "Kad man būs tāda brīvības izjūta, varbūt es arī sākšu dziedāt džezu..."

Karīna dzied diezgan daudz, arī mājas darbiņus veicot. "Un krītu visiem uz nerviem," viņa smej un brīnās, kā viņas draugs Kaspars, kas ir džeza bundzinieks, to var izturēt. Mājās dziedamās dziesmas visbiežāk pielīp no Radio SWH, kas bieži skan fonā, jo aktrise mostas ar Freda un Ufo Bē Bē brokastīm.

Spilgti sarkani

Šodien Karīnas ikdiena ir saplānota pa minūtēm: viņa spēlē titullomu Nacionālajā teātrī atjaunotajā izrādē Pepija; dejo izrādē pie horeogrāfes Antas Priedītes, kuras pirmizrāde plānota 14. novembrī; spēlē režisores Gaļinas Poliščukas jaunajā projektā, kas gaidāms februārī; dzied mūziķa Mārtiņa Freimaņa un Kārļa Anitena topošajā mūziklā Autoplanēta – tā pirmizrāde gaidāma 2. decembrī Skonto hallē.

Kad zvanīju Karīnai, lai vienotos par intervijas laiku, viņa teica, ka laikā no astoņiem līdz deviņiem viņa nevar. Ir brīva tikai stunda līdz desmitiem, kad sākas pirmais mēģinājums. Un tā līdz vakaram, kad ir izrāde. Satiekoties uzzināju, ka aktrise ceļas agri no rīta, lai ietu pie manikīra, jo citā laikā neiznāk. Karīna rāda skaisti sakoptos viegli rozā lakotos nadziņus un stāsta: "Kad jāspēlē dažādas lomas, neko spilgtāku nevar atļauties. Tikai šovasar pirmoreiz mūžā nokrāsoju spilgti sarkanus..."

Izdejoties regeja ritmos

Tik daudz strādājot, dažkārt gribas sevi arī drusciņ palutināt, saka aktrise. "Sevi palutinu, kaut kur aizbraucot. Vasarā biju atpūsties Spānijā, tagad par atpūtu nav laika pat padomāt. Bet es eju auto vadītāju kursos, pēc Jaungada ceru dabūt tiesības, nopirkt vienalga kādu auto – lai katrā brīvā brīdī varu žviks, un no Rīgas laukā. Kaut tepat uz Liepāju."

Karīna smaida: nevar teikt, ka viņa ir baigi centīga skolniece auto kursos, bet, savulaik mācoties mūzikas pedagoģiju un psiholoģiju, viņa ielāgoja, ka mūziķiem esot ļoti labas iemaņas autobraukšanā, jo viņiem ir dalītā uzmanība. "Es tikai lāgā nevaru saprast, kas vairāk esmu – aktrise vai mūziķe. Draugs jau gan saka, ka ar dalīto uzmanību man viss ir labi, jo tikai es varot vienlaikus lasīt, kaut ko darīt un vēl kaut ko stāstīt un arī viņam pajautāt..."

Vēl Karīna var vienlaikus sapņot, ka grib iemācīties spāņu valodu, pēc tam itāļu un arī franču; apmeklēt sporta zāli, kur var lieliski atbrīvoties no uzkrājušās spriedzes; skrituļot un pirmdienu vakaros iet uz Pulkvedi izdejoties regeja ritmos...

***

Karīna Tatārinova

- Nacionālā teātra aktrise

- Dzimusi 30. oktobrī Liepājā. "Neteikšu gadu – es jau koķetēju ar savu vecumu..."

- Beigusi Liepājas mūzikas koledžas diriģēšanas nodaļu; Kultūras akadēmijas Teātra un kino aktieru fakultāti (mākslas bakalaurs)

- Neprecējusies; bērnu nav. "Esmu brīva, bet ne paņemama..."

- Hobiji: spāņu valoda; skrituļošana; kino uz lielā ekrāna; skaistas bildītes sieviešu žurnālos; dejošana Pulkvedī un klubā "Casablanca"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu