T.a.t.u. "Dangerous And Moving" (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas skandalozais meiteņu duets "T.a.t.u." šonedēļ laiž klajā ilgi gaidīto un daudz aprunāto jauno albumu "Dangerous And Moving".

T.a.t.u. "Dangerous And Moving" (Interscope Records) 5/12

Plates starptautiskais nosaukums "Dangerous And Moving" krievu mēlē skan "Ļudji-invaļidi", tajā iekļautas 11 dziesmas un viens intro. Uzreiz jāsaka, ka "T.a.t.u." krievu vaoldā ir pavisam cits "T.a.t.u." - vitāls, dumpiniecisks, rupjš, seksīgs, diemžēl angļu mēlē meitenēm tas viss nepadodas tik labi. Tiesa, ārzemju mūzikas prese ir sajūsmā, uzsverot, ka Jūlijas un Ļenas angļu valodas akcents ir viena no "T.a.t.u." mūzikas šarmantākajām iezīmēm.

Fakts, ka "T.a.t.u." jaunais singls "All About Us" pirmajā nedēļā uzkāpa līdz Apvienotās Karalistes topa 8. vietai, šķiet, liecina, ka "T.a.t.u." nav bijis tikai vienas sezonas pārpratums. Turklāt meitenes jaunajā platē panākušas paša Stinga piekrišanu spēlēt basģitāru dziesmā "Friend Or Foe", savukārt grupas "Eurythmics" zvaigzne Deivs Stjuarts kopā ar dziedātājām ir sarakstījis pat veselu dziesmu.

Arī Ričards Kārpenters (Richard Carpenter), kurš kopā ar māsu Kārenu savulaik muzicēja slavenajā grupā "The Carpenters", kopā ar duetu ir ierakstījis dziesmu "Gomenasai".

Plate sākas ar klasisku "T.a.t.u." ievadu un aktuālo singlu "All About Us", kas savā divbalsībā sasaucas ar pirmā albuma lielākajiem hitiem. "Cosmos (Outer Space)" ievads pat atgādina kaut ko no Ladytron skaņu pasaules, tiesa, bulgāru akcentu šoreiz aizvieto krievu valodas asie lingvistiskie stūri. "Loves Me Not" iesākas gluži kā slavenais "Polčasa" ar gaisīgu sintezatora tēmu, taču pēkšņi eksplodē roķīgā piedziedājumā.

Manuprāt, labākā plates dziesma ir krievu mēlē dziedātā "Obezjanka noļ", iespējams šis secinājums radies tieši valodas izvēles dēļ, katrā ziņā, mēs šeit Latvijā varam justies daudz priviliģētākā situācijā ... krievu valoda nav barjera. Varbūt "T.a.t.u." jāsāk uzskatīt par tādu kā Austrumeiropas ABBA, arī šis zviedru kolektīvs pateicoties Eirovīzijas panākumiem un labām dziesmām atvēra durvis uz pasaules mūzikas tirgu visai Skandināvijai?

Izdošanas datums 10.10.2005.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu