Bērnu Eirovīzijas dalībnieku radošās biogrāfijas

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

Mana Ģimene

KARNEVĀLS Dziesmas mūzikas un vārdu autore Kristīna Brjazgunova

Dzimusi 1992. gada 8. janvārī, Rīgā. Kristīnai ir divas māsas — Anna un Katrīna. No mācībām brīvajā laikā — spēlē klavieres. Lielākie radošie panākumi — Grand Prix konkursā Dzintara zvaigzne (Latvija) 2004. gadā, 2. vieta Fair Play (Igaunija) 2005. gadā, 1. vieta konkursā Aprīļa pilieni (Latvija) 2003. gadā, 1. vieta World Star (Latvija) 2004. gadā. Kristīnas mīļākā krāsa ir rozā, vislabprātāk viņa lasa detektīvromānus un skatās raidījumu Šurpu turpu. Kristīna klausās Kristinas Agileras un Gvenas Stefani dziesmas, bet viņas vismīļākā grupa ir Destiny’s Child. Brīvajā laikā Kristīnai patīk spēlēt klavieres, dziedāt un atpūsties, bet nemēģiniet viņai lūgt kaut ko izdarīt tad, kad Kristīna ir dusmīga. Bērnu Eirovīzijā Kristīna piedalās, lai uzvarētu — sev novēl sasniegt to, ko pati vēlas, bet pārējiem — sasniegt labus rezultātus.

VĒLIESDziesmas mūzikas autore — Elīna Zariņa

Dzimusi 1991. gada 21. janvārī Rīgas rajonā, Ķekavā. Elīna mācās Ķe¬ka¬vas vidusskolā, dejo tautas deju ansamblī, mūzikas skolā apgūst klavierspēli un dzied grupā Knīpas un knauķi. Elīnas mīlulis ir kaķis Picis. Elīna ar panākumiem pie¬dalījusies vairākos solistu konkursos, bet vislielākie panākumi — divas GRAND PRIX balvas Parīzes jauno pianistu konkursos. Elīnai ir arī vairākas godalgas sportā, piemēram, peldēšanā. Elīnas mīļākā krāsa ir zilā, viņa mīl lasīt anekdotes un skatīties LTV 7 raidījumu SEMS. Elīna klausās visdažādāko stilu mūziku, bet vismīļākā grupa viņai ir The Rasmus. Eirovīzijā piedalās tāpēc, ka konkurss šķiet kaut kas jauns un interesants. Pārējiem dalībniekiem novēl labi nostartēt un neuztraukties!Sev — sasniegt arī kaut ko vairāk!

Dziesmas vārdu autore — Ieva Vilciņa

Dzimusi 1991. gada 9. aprīlī Rīgā. Ieva mācās Angļu ģimnāzijā, dzied skolas korī un vokālajā grupā Knīpas un knauķi. Ieva ir piedalījusies izrādē Īkstīte un arī skaistajos svētkos Rīgai 800. Ieva ir vairāku daiļlasīšanas konkursu laureāte. Ievas mīļākās krāsas ir debesu zilā un ugunīgi sarkanā. Lai būtu erudīta mūzikas jaunumos, Ieva klausās European Hit Radio, skatās SEMU, bet vismīļākā grupa viņai ir Prāta Vētra. Visgrūtāk Ievu pierunāt agri no rīta piecelties, bet, ja ir kāds brīvs brīdis — Ieva brauc ar velosipēdu, peld, uzraksta kādu dziesmu vai dzejoli. Eirovīzijas dalībniekiem novēl — atrast jaunus draugus un jauki pavadīt laiku, bet sev — vēl kripatiņu veiksmes !

LIELAIS BALTAIS DRAUGSMūzikas un vārdus autore — Kristiāna Stirāne

Dzimusi 1994. gada 1. janvārī Rīgas rajona Ādažu pagastā. Kristiāna mācās Rīgas privātskolas Klasika 6. klasē un dzied populārajā popgrupā Putnu balle. Tieši kopā ar ansambļa draugiem pabūts Lietuvā un tūlīt arī Putnu balle dosies uz Ukrainu un Zviedriju. Popgrupa ļoti lepojas ar savu dalībnieku Valtera un Kažas lielisko sniegumu Eirovīzijas konkursā un, protams, ar Mārtiņa Freimaņa dziesmām. Kad Kristiānai bija tikai 5 gadi, viņa dziedāja Itālijas bērnu dziesmu konkursā Tralcio d’ Oro. Kristiānas mīļākā krāsa ir rozā, literatūra — pasakas, un vislabprātāk viņa skatās iemīļoto multeni Simsoni. Kristiānas visiemīļotākais teiciens ir — «Pat bērnam jāsmejas!» REIZ KĀDĀ PILSĒTĀ Mūzikas un vārdu autore — Sabīne Berezina

Dzimusi 1990. gada 7. martā, Bauskas rajona Īslīcē. Sabīne mācās Īslīces vidusskolas 9. klasē, šogad pabeigusi Bauskas bērnu mūzikas skolu, dzied studijā Aprīļa pilieni un popgrupā Dream. Sabīnei ir māsa Žanna, sunītis Suse, kaķis Baksis un vēl viens suns — Maksis. Sabīne piedalījusies konkursos Itālijā, Polijā, Vācijā, Rumānijā, Baltkrievijā un vēl daudzviet pasaulē. Lielākie panākumi — Grand Prix konkursā Aprīļa pilieni 2004, 1. vieta konkursā Baby sing 2005 (Lietuva), 2. vieta solistu konkursā Ēģiptē. Sabīne bērnu Eirovīzijā piedalās jau trešo reizi. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Sabīne paziņoja Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursa Latvijas telefonu balsojumu rezultātus. Sabīnes mīļākās krāsas — violeta un sarkana, literatūra — pasakas, mīļākā nodarbošanās — smaidīt! Vēl Sabīne ar draugiem spēlē volejbolu, basketbolu, sērfo internetā un klausās visdažādāko mūziku.

ES ESMU MAZA, JAUKA MEITENEMūzikas autors — Daniēls Groza

Dzimis 1993. gada 24. maijā Valkas rajona Smiltenē. Daniēls mācās Smiltenes Trīs pakalnu pamatskolā un mūzikas skolā, dzied popgrupā Okey un zēnu korī, kā arī paša dibinātajā grupā. Daniēlam ir divi brāļi — Dāvids un Jāzeps, kā arī kaķītis Moris. Daniēla mīļākā krāsa — sarkana, literatūra — Gredzenu pavēlnieks un Brāļi Lauvassirdis. Daniēlam patīk visdažādākā mūzika, jo īpaši latviešu dziesmas grupu Prāta vētra, Hospitāļu iela un Detlefa izpildījumā. Visgrūtāk Daniēlu pierunāt kārtot savas mantas, bet visvieglāk, ja notikumi sola dažādus piedzīvojumus un ģimenes atbalstu. Eirovīzijā Daniēls piedalās, jo vēlas sevi parādīt no labākās puses, dalībniekiem novēl labu skanējumu un iegūt augstu skatītāju vērtējumu.

Vārdu autore — Monta Beļinska

Dzimusi 1994. gada 21. septembrī Valkas rajona Smiltenē. Monta mācās Smiltenes Trīs pakalnu pamatskolā un mūzikas skolā, kā arī dzied grupā Okey. Montai ir brālis, viņai patīk palīdzēt un darboties ar cilvēkiem. Montas mīļākā krāsa ir haki zaļa, literatūra — dzeja un stāsti. Monta ikdienā klausās popmūziku un vismīļākā grupa ir Putnu balle. Montai nepatīk mazgāt traukus, bet brīvajā lakā visvairāk patīk atpūsties ezera krastā. Eirovīzijā Monta visiem novēl uzvaru un jautrus piedzīvojumus, bet sev — nepadoties un braši turēties!

LIDOJUMS SAPNĪ Mūzikas un vārdu autore — Evita Gržibovska

Dzimusi 1992. gada 7. oktobrī Daugavpilī. Evita mācās Daugavpils 1. valsts ģimnāzijā, sacer dziesmas, dzied ansamblī Vijolītes, bet mūzikas skolā apgūst klavierspēli. Evita ir māsa Egita, kaķis Boņa un zelta zivtiņas. Evita piedalījusies daudzos konkursos. Galvenie panākumi — konkursā Aprīļa pilieni un talantīgo meiteņu festivālā iegūtais tituls Princese 2005. Evita konkursos piedalās ar savām dziesmām, tāpēc viņas sapnis ir izdot savu solo albumu. Ja Evitu kaut kas sadusmo, viņas iemīļotais teiciens ir — «Kā mani viss besī!» Un vēl Evitai ļoti nepatīk apmeklēt zobārstu. Evitas mīļākās krāsas — zila un melna, literatūra — Tomasa Brezina grāmatas, grupa Diskoteka Avarija. Eirovīzijā Evita vēlas piedalīties, lai pārstāvētu savu valsti Beļģijā.

NĀCIET VISI LĪDZI MANMūzikas un vārdu autore — Ilze Ozoliņa

Dzimusi 1991. gada 22. maijā Jēkabpilī. Ilze mācās Jēkabpils Valsts ģimnāzijā un mūzikas skolā, kā arī dzied studijā Aprīļa pilieni. Ilzei ir kupla ģimene — māsa Liene, brāļi Rolands un Viesturs, kā arī suns, kaķis un papagailis. Lielākie radošie panākumi — 2. vieta konkursā Aprīļa pilieni 2005, 1. vieta konkursā Latgales zvaigznīte. Ilzes mīļākā krāsa — rozā, literatūra — pasakas, mūzika — Prāta Vētra, bet izklaidēs vislabprātāk viņa ir kopā ar draugiem. Visgrūtāk Ilzi pierunāt labā laikā sēdēt mājās. Eirovīzijā Ilze nolēma piedalīties, lai izjustu «Eirovīzijas garšu» un — pats galvenais ir smaidīt un neuztraukties !

NĀC LĪDZMūzikas un vārdu autore — Ieva Sutugova

Dzimusi 1991. gada 24. jūnijā Dobeles rajona Auros. Ievai ir māsa Liene, brālis Mārtiņš, divi kaķi un sunīte Bella. Ieva dzied vienmēr un visur! Lielākie panākumi — 1. vieta konkursā Aprīļa pilieni 2001. un 2005. gadā, 2. vieta — konkursā Kauņa 2001, turklāt viņa ir arī konkursa Jaunās zvaigznes fināliste 2002. un 2005. gadā. Mīļākā mūzika — grupas Slade, Prāta vētra un Queen. Mīļākā krāsa — rozā, teiciens — «Saņemies!» Eirovīzijā nolēmusi piedalīties, lai uzzinātu, vai dziesma patiks publikai. Dalībniekiem novēl — saņemties, bet sev — uzvarēt !

BAM BAM BAMMūzikas un vārdu autore Laura Grigorjeva

Dzimusi 1995. gada 4. februārī Rīgā. Laura mācās Rīgas Zolitūdes sākumskolas 4. klasē. No 2002. gada dzied Olgas Pīrāgas studijā Rigonda un dejo Rīgas deju studijā Todes. Mājās Laurai ir mazs devon-rex sugas kaķēns Nemo. Laura mīl jūru, skrituļslidas un vienkārši pastaigāt. Jau no bērnības Laura tiekusies pēc skatuves. Viņas nozīmīgākie panākumi — 1. vieta konkursos Dzintara zvaigzne (2002), Šans molodim (2002), Do Re Mi (2002), Aprīļa pilieni (2003), Zvaigznīte (Odesa, 2004). Laura piedalījusies arī starptautiskajos festivālos un konkursos — Eiropas dienās Bratislavā, saņēmusi 3. vietu konkursā Kaunas 2003, 2005. gada jūlijā piedalījusies konkursā Slavjanskij Bazar Baltkrievijā. Lauras Krusttēvs ir Gunārs Kalniņš, ar kuru kopā dziedāts arī TV raidījumos Lielie stāsti mazajiem un Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursā 2004. gadā. Lauras repertuārā ir Raimonda Paula, Borisa Rezņika, Īzaka Dunajevska, P. Nada dziesmas. Dziesmas viņa dzied dažādās valodās — latviešu, krievu, angļu un pat slovāku. «Skatuve — tā ir mana dzimtene,» Laura teica kādā radio intervijā, nenojaušot, ka tā kļūs par viņas devīzi.

VISS NOTIKSIES! Mūzikas un vārdu autore Madara Grēgere

Dzimusi 1992. gada 28. janvārī Ventspilī. Madara mācās Ventspils 4. vidusskolā un dzied popgrupā Jūras akmentiņi. Papildus apgūst solodziedāšanu pie Aivara Krancmaņa. Madara piedalījusies konkursos Jaunās zvaigznes, Aprīļa pilieni, Saules zaķi, Cālis. Šogad ieguvusi titulu «Latvijas talantīgākā princese 2005». Madara fano par latviešu mūziku — grupām C-Stones, Prego, Prāta vētra. Mīļākā dziesma Pīrādziņ, nāc ārā!, jo bērnībā Madaru par pīrādziņu sauksi viņas oma! «Pirms uzstāšanās esmu mierīga, jo katrreiz saņemu skolotājas svētību,» atzīst Madara. Visvairāk viņai patīk spēlēties ar brālīti Ansi un suņuku Bilu, bet nepatīk lasīt kritušos ābolus un grābt sienu. Eirovīzijā visiem novēl — lai veicas, bet sev — dziedāt no visas sirsniņas ! Rezerves dziesma TĀLU PROJĀM Mūzikas un vārdu autors Artūrs Toms Plešs

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu