"Prāta vētra" filmē klipu! (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šķiet, ka jūs esat tie, kas nesenajos “Prāta vētras” koncertos devāt puišiem milzum daudz enerģijas. Tik daudz, ka tūrei pa vidu grupai pietika spēka uzfilmēt klipu dziesmas “Četri krasti” angliskajai versijai “Thunder Without Rain” .

Uzņemt klipu nemaz nav tik viegli. Pie šā klipa strādāts tika daudz un dikti, un jau krietnu laiku iepriekš. Darbs pamestā un pussagruvušā rūpnīcas rajonā Lielupes krastā sākās jau mēnesi pirms filmēšanas. Tikpat ilgu laiku prasīja aktieru atlase. Tik daudz dažādu un interesantu personību vienuviet satikt gadās ļoti reti! Japāņi, čigāni, balti un melni, lieli, mazi, veci un jauni, suņi, zivis... Tas viss stāstā, kam fonā skan “Thunder Without Rain”! Viens no klipa režisoriem ir Kaspars Roga, kura enerģiskumu triju dienu garumā varam tikai apbrīnot. Darbs filmēšanas laukumā sākās sešos no rīta un beidzās, saulei rietot. Visu šo laiku Roga kopā ar filmēšanas grupu un otru režisoru A. Čivzeli darīja visu iespējamo, lai uzfilmētais materiāls izskatītos tieši tā, kā viņi ieplānojuši!

Patiesībā klipa filmēšana izvērtās par savdabīgu nometni triju dienu garumā, kur brīvajos brīžos, kamēr nebija jāstājas kameras priekšā, tika darītas brīnumu lietas. Pavērot filmēšanas procesu un atbalstīt visus iesaistītos ik pa laikam ieradās puišu draugi un kolēģi. Savukārt “Prāta vētras” dalībnieki gribētājus apmācīja galda spēlē “Nardi”, kuru paši apguvuši Dānijā. “Lai Tev veicas! Naudā nav laime!” ir obligāts vēlējums partnerim, uzsākot spēli. Tāpat arī neiztrūka futbols, kas ir viena no grupas mīļākajām spēlēm. Savdabīgs badmintons ar lapsenēm, riteņbraukšana augstpapēžu kurpēs un bodyart – tas viss brīvajos brīžos!

Šo filmēšanu pavadīja ne mazums mistikas un jokainu atgadījumu. Vienā naktī izcēlās ugunsgrēks un atradās nelegāla ieroču noliktava, otrā dienā pazuda viens no aktieriem. Bet, kā jau vienmēr, viss beidzās labi! Tikai cīkstiņš ar lapsenēm triju dienu garumā tā arī palika bez panākumiem. Viņas kā gribēja, tā gribēja mieloties ar līdzpaņemto ēdienu! Renāram, ēdot saldumus, viena lapsene pat iekoda, un nevis šur tur, bet gan mēlē!!! Ātrā palīdzība tiešām ātri palīdzēja, un Roga tik noteica: „Būs dziedātājs!" Pats Kaupers smaidīja un teicās, ka ieguvis jaunu, nenovērtējamu pieredzi. Kaut arī likās, ka tik grandiozu klipu uzfilmēt trijās dienās nav iespējams, tas ir izdarīts. Nu nāks grūtākais darbs – samontēt visu tā, lai tas pēc kaut kā arī izskatītos. Un jau pavisam drīz – septembrī, oktobrī – varam to gaidīt televīzijas ekrānos!

Pēdējā vakarā, dzerot šampanieti un ēdot atvadu vakariņas, grupa teica visiem paldies par izturību, ticību un auto aizdošanu, jo arī to klipā būs daudz un dažādi. Tā kā filmēšana notika nedēļu vēlāk, nekā plānots, cerībā uz labāku laiku, tad saulainās dienas iepriecināja divtik! Kā liecina POPCORN un Kaupera kopīgie novērojumi – cilvēki, saulei spīdot, smaida daudz vairāk!!!

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu