"Mumij Troļ" iesaistās akcijā "Dzer. Brauc. Pievienojies." (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas grupas "Mumij Troļ" solists Iļja Lagutenko piekritis iesaistīties akcijā "Dzer. Brauc. Pievienojies" un pēc koncertiem mudinās cilvēkus nebraukt dzērumā.

Kā apliecinājumu sadarbībai invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāvji rīt, 13.augustā, plkst.17 Rīgā Doma laukumā pasniegs Lagutenko apgleznotu ceļa zīmi no mākslas akcijas "Māksla piebremzēt", informēja apvienībā "Apeirons".

Ņemot vērā, ka pēc masu pasākumiem daudzi apmeklētāji sēžas pie stūres dzērumā, "Apeirons" aicinās arī citus sabiedrībā populārus cilvēkus, kuru viedoklī ieklausās jaunieši, paust savu nostāju pret braukšanu dzērumā.

Statistika liecina, ka ceļu satiksmes negadījumi, kas izraisīti reibumā, visbiežāk notiek nedēļas nogalēs un brīvdienās. Latvijā vairāk nekā 35% negadījumu reibumā izraisīti piektdienās un sestdienās. Pēc konkursa "Jaunais vilnis" 50 autovadītāji aizturēti par braukšanu reibumā, bet pēc "Baltic Beach party" Liepājā reibumā tika aizturēti 24 cilvēki, norāda akcijas rīkotāji.

Kampaņas "Dzer. Brauc. Pievienojies" laikā Latvijā rīkotas dažādas akcijas - degvielas uzpildes stacijās "Statoil" un tirdzniecības veikalos "Rimi" un "Supernetto" pie alkohola stendiem izvietoja brīdinājuma zīmes ar invalīdu ratiņkrēslā un uzrakstu "Dzer. Brauc. Pievienojies", televīzijā demonstrēja videoklipus, kuros redzamie cilvēki pēc avārijās gūtām traumām pārvietojas ratiņkrēslos, un sadarbībā ar policiju tika rīkoti reidi.

Kampaņu īsteno "Apeirons" kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu