Intars Busulis - "lempis" ar trombonu (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējā Krievijas šovbiznesa haizivju saietā "Jaunais vilnis" Jūrmalā mūsu mazo Latviju pārstāvēs bijušais zēnu popgrupas "Cafe" dalībnieks Intars Busulis.

Žurnāla "ŽZL" redakcijā Intars ierodas bez trombona un ģimenes foto, ko viņam lūdzu paķert līdzi.

"Atvainojiet..." apburoši smaida Intars. "Es pēc dabas esmu tāds lempīgs - visam kāpju virsū, visu pazaudēju, mobilais arī jau trešais, sanāk pazaudēt. Reiz nozaudēju sievas maku. Skandāls? Jā un nē. Inga man ir ļoti saprotoša. Atslēgas esmu sasējis aukliņā - no mājām, no "Volvo" ... tagad galvenais nepazaudēt pašu aukliņu."

Daudzsološo solistu izrādē "Kabarē" ievērojis pats maesto Raimonds Pauls un izteicis puisim piedāvājumu startēt konkursa "Jaunais vilnis" pusfinālā. "Pašlaik mēs kopīgi strādājam pie uzstāšanās, domāju, ka viņš godam spēs pārstāvēt Latviju," komentē Pauls.

27 gadus vecais Intars Busulis savas muzikālās gaitas sācis Talsos, kur sešu gadu vecumā iestājies Talsu mūzikas koledžā. Māsa Rebeka jau mācījusies flautas spēli, un vecāki nezinājuši, kur lai mazo Intaru ved pēc bērnudārza, tā viņš audzis muzikālā vidē, tiesa, viņa vecākiem ar mūziku saistības nav nekādas.

Ar 500 rubļu vērto trombonu četrus gadus nokalpojis štāba orķestrī, paralēli dziedājis puišu grupā "Cafe". Pēc grupas izjukšanas Intars kļuva par aizņemtu tēti savam dēlam Lenijam, gadu saņēma bezdarbnieka pabalstu, līdz, pateicoties Vilnim Kundrātam, sāka nopietni pievērsties džeza mūzikai.

Mūzikas festivālā "Sony Jazz Stage", kur teicami dziedājis un spēlējis trombonu, Intars ieguva skatītāju simpātiju balvu un pirmo vietu.

"Kad sāku spēlēt džezu, man pat prātā neienāca, ka tā ir mana sirdsmūzika," komentē Busulis. "Lēnām sāku "izglītoties" - Ella Fidžeralda, Mailzs Deiviss, Bilija Holideja, izskatās, ka tas aizķēris uz ilgu laiku."

Šovasar festivālā "Novaja volna" Intars izpildīs divas Raimonda Paula dziesmas un vienu pasaulslavenu kompozīciju jaunā versijā.

Atgādinām, ka pagājušogad festivālā "Novaja volna" galveno balvu ieguva vokālā grupa no Latvijas "Cosmos".

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu