"R.E.M." plāno Mjanmā translēt protesta dziesmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu grupa "R.E.M." gatavojas caur satelīttelevīziju pārraidīt militārā režīma pārvaldītajā Mjanmā dziesmu, kas veltīta demokrātu līderei Aunai San Su Čži.

Grupa 19.jūnijā koncertā Dublinā gatavojas uzstāties ar īpašu protesta dziesmu, kas tiks translēta arī Mjanmā caur Oslo izveidoto neatkarīgo televīzijas kanālu.

Ar dziesmu un savas nostājas paušanu no skatuves "R.E.M." cer Su Čži sešdesmitajā dzimšanas dienā pievērst uzmanību 2523. dienai, ko viņa pavada nebrīvē.

Dziesma būs viens no daudziem protestiem visā pasaulē. Protesti notiks arī pie Birmas vēstniecībām.

Mjanmas atbalsta kampaņai pagājušajā gadā tika izdots īpašs albums ar īpaši "R.E.M.", sera Pola Makartnija, Ērika Kleptona, "U2", "Coldplay", Stinga un grupas "Travis" sarakstītām dziesmām.

Īru mūziķis Demiens Raiss nākamo pirmdien gatavojas izlaist dziesmu "Unplayed Piano", kas arī ir veltīta Su Čži.

Pirms diviem gadiem Mjanmas hunta opozīcijas līderi aizturēja, kad viņa kopā ar citiem opozīcijas vadītājiem bija devusies braucienā pa valsts ziemeļiem.

Pēdējo 14 gadu laikā Su Čži bijusi vairākas reizes apcietināta, un ilgākais ieslodzījuma laiks bija seši gadi - no 1989. līdz 1995. gadam.

1990.gadā viņas vadītā opozīcijas partija Nacionālā demokrātiskā līga uzvarēja vēlēšanās, bet Mjanmas bruņotie spēki neļāva viņas partijai ieņemt vietu valdībā, tomēr 1991.gadā Su Čži tika piešķirta Nobela miera prēmija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu