"Valters&Kaža" Ruslanas šovā (32)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms piedalīšanās Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālā Latvijas duets "Valters&Kaža" uzstāsies pagājušā gada konkursa uzvarētājas ukrainietes Ruslanas muzikālajā šovā.

Ruslanas labdarības koncertā, kas notiks 17.maijā un ko tiešraidē translēs Ukrainas un Eiropas valstu sabiedriskās televīzijas (EBU), uzaicināti piedalīties tikai Latvijas, Lietuvas un Grieķijas pārstāvji. Valteram un Kažam tā būšot lieliska "iesildīšanās" pirms pusfināla, uzskata Lepeško.

Latvijas Televīzijas (LTV) 1. kanālā koncertu varēs vērot 4. jūnijā plkst. 21.20.

Valters un Kaža žurnālistiem pastāstīja, ka viņu priekšnesuma īpašās vērtības esot pati dziesma, kas nebūt neatbilstot Eirovīzijas "standartam", un uzstāšanās vienkāršība. Puiši sacīja, ka vēloties, lai skatītāji pie televizora ekrāniem, aizverot acis, sajustu īpašo dziesmas vēstījumu.

Puišiem nebūšot īpaši krāšņa šova, jo, kā uzsvēra paši dziedātāji, svarīgākais esot pati dziesma un attieksme, nevis protests vai izpatikšana kādam.

Arī Lepeško norādīja, ka puišu priekšnesums atšķiršoties ar "tīrību" un skaidrību, kā arī "jaunības vēstījumu" - "mēs esam tādi, kādi esam". Viņa gan norādīja, ka priekšnesuma sagatavošana nemaz neesot tik vienkārša.

Dziesmas pirmajā daļā Valters un Kaža sēdēs uz skatuves novietotajos krēslos un spēlēs ģitāras, taču otrajā daļā viņi ģitāras novietošot īpašos statīvos un došoties tuvāk skatītājiem, savukārt dziesmas pēdējo piedziedājumu viņi rādīs internacionālajā zīmju valodā.

Tādējādi, sadarbojoties ar Ukrainas pārstāvjiem, jāpanāk, lai uz skatuves atrastos nepieciešamie statīvi un papildu mikrofoni skatuves malā, lai puiši varētu izpildīt kustības zīmju valodā.

Tērpus dziedātājiem veidojusi modes māksliniece Natālija Jansone. Puiši pastāstīja, ka tērpi ir vienkārši un nepārprotami.

Patlaban Valters un Kaža jau ir ceļā uz Ukrainu, kur jau ceturtdien paredzēts pirmais mēģinājums. Lai interesenti varētu sekot līdzi Valtera un Kažas gaitām Ukrainā, LTV noslēgusi sadarbības līgumu ar interneta portālu "www.draugiem.lv", kurā katru dienu varēs uzzināt par jaunumiem konkursa norisē un puišu piedzīvoto.

"Mēs negrasāmies uzstādīt rekordus, jo galvenais ir, lai jaunie Latvijas pārstāvji uzstājas godam," sacīja Lepeško. Laba vēlējumus, puišiem dodoties ceļā, izteica arī LTV ģenerāldirektors Jānis Holšteins.

Jau ziņots, ka marta beigās "Valters&Kaža" viesojās Igaunijā, bet 16.aprīlī apmeklēja Lietuvu, kur sniedza vairākas preses, radio un televīzijas intervijas, kā arī piedalījās sestdienas vakara populārākajā raidījumā "Lietuvas Top 10".

Valtera un Kažas aizbildnis Kijevā 2005.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa laikā būs latviešu futbola zvaigzne Māris Verpakovskis.

Latvijas pārstāvji Kijevā uzstāsies ar piekto kārtas numuru. Pēc izlozes noskaidrojies, ka pusfinālu iesāks Austrijas pārstāvji, otrie būs lietuvieši, trešie - portugāļi, ceturtie uzstāsies Moldovas pārstāvji, bet sestie dziedās Monako pārstāvji.

Pusfinālā piedalīsies 25 valstu dziedātāji. Eirovīzijas konkursa pusfināls notiks 19.maijā, savukārt fināls - 21.maijā.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu