Džoniju Depu aicina līgot Latvijā (58)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas, Austrijas un Lielbritānijas producentu sadarbībā topošajā filmā "Jāņu nakts" paredzēts iesaistīt starptautiski populārus aktierus.

Šobrīd Lielbritānijas producents risina sarunas par iespējamo Džonija Depa dalību projektā, kurā strādās arī slaveni Latvijas aktieri un daudzi kino profesionāļi no ārzemēm, žurnālistiem pavēstīja filmas veidotāji.

Filma "Jāņu nakts" ir iecerētā kā plašs starptautisks projekts – pie tā strādā studija "Visio" sadarbībā ar Austrijas kompāniju "Fischerfilm" un Lielbritānijas producentu Sīvu Volšu.

Jaunajā komēdijā, kuru iecerēts Latvijā filmēt jau šovasar, piedalīsies daudzi populāri Latvijas un ārzemju aktieri. "Mūsu kolēģis Lielbritānijā pašlaik risina sarunas ar Džoniju Depu. Aktieris šobrīd dzīvo Eiropā, tāpēc ir cerība, ka sarunām varētu būt rezultāts," atklāja filmas režisors Aleksandrs Hāns no Austrijas. Viņš apliecināja, ka filmā piedalīsies vairāki ārzemju aktieri, turklāt tiek pieliktas pūles, lai tie būtu pazīstami aktieri.

Savukārt Latvijas producents Dzintars Belogrudovs apliecināja, ka no Latvijas puses filmā piedalīsies daudzas vietējās slavenības. "Mums ir priekšrocība iesaistīt daudzus pazīstamus Latvijas aktierus. Visi nevar būt lielās lomās, bet ir svarīgi, ja zināmi mūsu aktieri būs pat mazās lomiņās, piemēram, ugunsdzēsēju brigādē," teica Belogrudovs.

Filmas tapšanā piedalīties šobrīd piekrituši Latvijas aktieri Gundars Āboliņš, Juris Žagars, Arnis Līcītis, Harijs Spanovskis, Dainis Porgants, Jānis Jarāns, Zigurds Neimanis, Inga Alsiņa, dziedātāja Marija Naumova, televīzijas raidījumu vadītājs Egīls Zariņš, radio dīdžejs Jānis Blūms.

Topošā filma "Jāņu nakts" iecerēta kā aizraujoša komēdija, kas stāsta par vairāku ārzemnieku piedzīvojumiem Latvijā Jāņu laikā. Filmas producenti apgalvoja, ka tā tiks veidota tā, lai būtu saprotama Eiropas skatītājiem.

Ideja par šādas filmas veidošanu radusies Austrijas režisoram Aleksandram Hānam, kurš dzimis Latvijā, bet vēl zēna gados emigrējis uz Austriju. "Latviešu draugs man pastāstīja par Jāņu svinēšanu Latvijā. Vairākas naktis es rakstīju scenāriju, bet tad gāju pie producenta Markusa Fišera ar piedāvājumu. Tas viņu ieinteresēja," idejas tapšanu atcerējās Hāns.

Savukārt Fišers apgalvoja, ka, izlasot scenāriju, viņam tas šķitis mīļš, tāpēc nolēmis projektu realizēt. "Filma ir komēdija, kas stāsta par atšķirībām – kā cilvēks jūtas citā kultūrā, kā viņš ar to sadzīvo," stāstīja Fišers.

Iecerēts, ka filmēšana sāksies jau šovasar un notiks Ogres vai Ventspils apkārtnē, bet filmas pirmais variants varētu būt gatavs jau decembrī, taču darba pabeigšanas laiku filmas veidotāji vēl neprognozē.

Markuss Fišers apliecināja, ka filmu iecerēts rādīt plašai auditorijai Eiropā. "Mēs domājam sākt ar dažādiem festivāliem – to varētu rādīt gan Venēcijā, gan Kannās. Iespējams, vēlāk varētu filmu rādīt arī kinoteātros un izdot DVD, taču to vēl pāragri prognozēt," teica Fišers.

Filmu iecerēts izdot vairākās valodās – jau zināms, ka taps latviešu un angļu valodas versijas, taču, iespējams, tā būs arī vēl kādā valodā. Austrijas producents apliecināja, ka filmas izmaksas plānotas no 2,2 līdz 2,4 miljoniem eiro. Lielāko daļu izmaksu plāno segt Austrijas puse, apmēram 20% finansējuma esot britu puses ziņā, bet 10% būtu vēlami no Latvijas. Fišers apliecināja, ka filmas projekts esot prezentēts par finansējuma piešķiršanu atbildīgajām Latvijas institūcijām, bet tagad atliekot cerēt, ka būs atsaucība.

"Austrijā man kolēģi jautāja – kādēļ tu dzenies uz Latviju? Man patīk filmas ideja, scenārijs, es to gribu uzņemt. Es ceru, ka Latvija varētu kaut nedaudz atbalstīt. Savādāk būs jāmeklē cita valsts, kas vēlētos uzņemt šo projektu," uzskata Fišers.

Projektu atbalsta Austrija, jo uz tikšanos ar žurnālistiem bija ieradies Austrijas vēstnieks Latvijā Volfgangs Jilli. Viņš apliecināja, ka Hāns ir Austrijā labi pazīstams režisors, kuram nu ir vajadzētu gūt popularitāti arī Latvijā. Vēstnieks atgādināja, ka savulaik Austrijā tapa filma, kas sākotnēji izraisīja amerikāņu šaubas, taču vēlāk tā kļuva par pasaules klasiku – "Mūzikas skaņas". "Tas nozīmē, ka ar ticību un cerību var daudz panākt. Es ceru, ka ar šo projektu mūsu producenti palīdzēs Latvijai kļūt slavenai," teica vēstnieks.

Projekta sagatavošana noris jau kopš 2003.gada. Pērn aprīlī par filmas ideju ieinteresējās Austrijas kompānija "Fischerfilm" un noslēdza sadarbības līgumu ar scenārija autoriem Aleksandru Hānu un Aleksandru Māleru, bet šā gada janvārī parakstīts līgums starp "Fischerfilm" un studiju "Visio" par filmas "Jāņu nakts" kopproducēšanu.

Komentāri (58)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu