Losandželosā piešķirtas "Grammy" balvas (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pilsētā Losandželosā svētdienas vakarā notika 47.ikgadējā "Grammy" balvu piešķiršanas ceremonija, kurā astoņas balvas tika piešķirtas nelaiķa dziedātājam Rejam Čārlzam.

Rejs Čārlzs un džeza-popa vokāliste Nora Džounsa kopīgi ieguva divas "Grammy" balvas - gada ieraksta kategorijā un popmūzikas-vokāla apvienojuma kategorijā - par duetā izpildīto dziesmu "Here We Go Again". "Es gribētu personīgi pateikties Rejam Čārlzam. Es tiešām raudāšu," sacīja Džounsa, saņemot šo balvu. Čārlzs pagājušā gada jūnijā nomira 73 gadu vecumā ar aknu slimību.

Rejam Čārlzam tika piešķirtas "Grammy" balvas arī gada albuma un popmūzikas vokālā albuma kategorijās par viņa albumu "Genius Loves Company" un gospelmūzikas izpildījuma kategorijā (kopā ar Gledisu Naitu) par duetā izpildīto dziesmu "Heaven Help Us All". Albums "Genius Loves Company" tika godalgots arī aranžējuma, tehnoloģijas un fona skaņas kategorijās.

R&B dzidātāja Alisija Kīza ieguva četras "Grammy" balvas - par labāko R&B dziesmu (kopā ar Kanje Vestu), kuru izpelnījās Kīzas un Vesta dziesma "You Don''t Know My Name", par labāko R&B albumu (albums "The Diary of Alicia Keys"), sieviešu R&B vokālā izpildījuma kategorijā par dziesmu "If I Ain''t Got You", un dueta vai grupas R&B izpildījuma kategorijā (duetā ar R&B dziedātāju Ašeru) par dziesmu "My Boo".

Ašera albums "Confessions" tika apbalvots mūsdienīgā R&B albuma kategorijā, bet viņa deju mūzikas gabals "Yeah!" saņēma "Grammy" balvu repa-dziesmas apvienojuma kategorijā, kas tika piešķirta arī Lilam Džonam un Ludakrisam.

Īru rokgrupa U2 ieguva "Grammy" balvas visās trijās kategorijās, kurās tā bija nominēta - roka dziesmas, video īsfilmas un roka izpildījuma kategorijās par dziesmu "Vertigo".

Džons Maiers par savu dziesmu "Daughters" ieguva divas "Grammy" balvas - labākā vīriešu popmūzikas vokālā izpildījuma kategorijā un gada dziesmas kategorijā.

Pop-roka kvintets "Maroon5" no Losandželosas saņēma labākā jaunā mākslinieka balvu.

27 gadus vecais reperis, producents un dziesmu autors Kanje Vests ieguva "Grammy" labākās repa dziesmas kategorijā par savu dziesmu "Jesus Walks", labākā repa albuma kategorijā par albumu "The College Dropout", un labākās R&B dziesmas kategorijā (kopā ar Alisiju Kīzu).

Popmūziķe Britnija Spīrsa saņēma savu pirmo "Grammy" balvu, kas viņai piešķirta labākā deju mūzikas ieraksta kategorijā par dziesmu "Toxic".

ASV eksprezidents Bils Klintons saņēma "Grammy" balvu ierunātā albuma kategorijā par savas autobiogrāfijas "Mana dzīve" ("My Life") adaptēto audioversiju. Klintona grāmata, kas kļuvusi par bestselleru ASV, tika adaptēta audioversijai, kuru nolasīja pats Klintons. Grāmatā ir vairāk nekā tūkstotis lappušu un adaptācija bija nepieciešama, lai audioieraksts ietilptu vienā magnetofona kasetē vai kompaktdiskā.

Klintons ieguva savu pirmo "Grammy" balvu pagājušajā gadā par krievu tautas pasakas "Pēterītis un vilks" ("Peter and the Wolf") audioierakstu. Viņš ieguva šo balvu labākā ierunātā bērnu albuma kategorijā kopā ar bijušo Padomju Savienības prezidentu Mihailu Gorbačovu un aktrisi Sofiju Lorēnu.

Klintona dzīvesbiedre Hilarija Klintone 1996.gadā ieguva "Grammy" balvu labākā ierunātā albuma kategorijā par savas grāmatas "It Takes a Village" audioversiju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu